Σε μία από τις μεγαλύτερες έρευνες που γίνονται στη Βρετανία το πιο διαδεδομένο αντιθρομβωτικό φάρμακο, η ασπιρίνη θα δοκιμαστεί ως πιθανή θεραπεία για τον Covid19. Οι ασθενείς που νοσούν από τον ιό διατρέχουν υψηλό κίνδυνο θρομβώσεων και γι’ αυτό το λόγο θα τους χορηγηθεί, ώστε να διαπιστωθεί αν μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο.

Συγκεκριμένα ο συν επικεφαλής των ερευνητών Πίτερ Χόρμπι δήλωσε στον ιστότοπο της δοκιμής RECOVERY, ότι ” Υπάρχει μια σαφής λογική που μας κάνει να πιστεύουμε ότι η ασπιρίνη μπορεί να είναι ωφέλιμη και είναι ασφαλής, φθηνή και ευρέως διαθέσιμη”.

Στην έρευνα, τουλάχιστον 2.000 ασθενείς αναμένεται να λαμβάνουν 150 mg ασπιρίνης ημερησίως μαζί με την συνήθη αγωγή. Τα στοιχεία από αυτούς τους ασθενείς θα συγκριθούν με αυτά από τουλάχιστον 2.000 άλλους ασθενείς που λαμβάνουν μόνον την καθιερωμένη θεραπεία, σύμφωνα με τον ιστότοπο.

Άλλες θεραπείες που αξιολογούνται στην δοκιμή RECOVERY περιλαμβάνουν το κοινό αντιβιοτικό αζιθρομυκίνη και το κοκτέιλ αντισωμάτων της Regeneron που χρησιμοποιήθηκε για την θεραπεία του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, όταν είχε ασθενήσει με COVID-19.

Πηγή: zougla.gr