«Πειρατής» συνδρομητικών καναλιών ήταν ένας 43χρονος, ο οποίος έπεσε στα δίχτυα της Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος την Τρίτη (12/3).

Οι Αρχές έφτασαν στα ίχνη του, έπειτα από καταγγελία που έκανε άγνωστος και όπως υποστήριξε ο δράστης προέβαινε σε παράνομη ζωντανή μετάδοση συνδρομητικών τηλεοπτικών καναλιών, χωρίς σχετική άδεια ενώ διαφήμιζε τις υπηρεσίες του στο διαδίκτυο, έναντι χρηματικής αμοιβής με τη μορφή συνδρομής. Η καταγγελία τέθηκε υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Μετά από έρευνα και ανάλυση των ψηφιακών δεδομένων που προέκυψαν, διακριβώθηκε η εμπλοκή του 43χρονου και ακολούθησε έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού όπου διαπιστώθηκε η χρήση μη εξουσιοδοτημένου εξοπλισμού και η αναμετάδοση περιεχομένου δύο συνδρομητικών εταιρειών, χωρίς τη νόμιμη συνδρομή και άδεια. Από την έρευνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα κινητό τηλέφωνο, με πίνακα διαχείρισης πελατών – συνδρομητών (panel) και δύο IPTV Αndroid Βox, τα οποία ήταν κατάλληλα τροποποιημένα για την αναμετάδοση συνδρομητικών τηλεοπτικών καναλιών και ένας σκληρός δίσκος και USB stick.

Ο δράστης συνελήφθη για παράβαση της νομοθεσίας περί πνευματικής ιδιοκτησίας και περί προστασίας συνδρομητικών υπηρεσιών, κατ’ εξακολούθηση και τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση.

 

 

Tags :