Όταν οι άλλοι ψάχνουν δικαιολογίες… αυτός βρίσκει λύσεις…
Είναι ο Δήμαρχος Σαρωνικού, Δημήτρης Παπαχρήστου μόλις 32 ετών και αποδεικνύει κάθε μέρα πως το να είσαι επικεφαλής δεν σημαίνει να δίνεις εντολές αλλά να δίνεις το παράδειγμα.
Στη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε και απείλησε τον Εθνικό Δρυμό Σουνίου δεν έμεινε στιγμή πίσω. Ήταν εκεί, στην πρώτη γραμμή. Από Δήμαρχος έγινε πυροσβέστης, διασώστης, στρατηγός και στρατιώτης, έγινε όλα όσα χρειάστηκε για να σώσει τον τόπο του. Μαζί με τους πυροσβέστες, τους εθελοντές και την Πολιτική Προστασία δεν κοίταξε ρολόι. Δεν σκέφτηκε τον εαυτό του ούτε για ένα λεπτό. Σκέφτηκε μόνο πώς θα σωθεί ο τόπος.

Και τελικά, με τον τιτάνιο αγώνα όλων, η φωτιά σταμάτησε εκεί που έπρεπε… έξω από τον Δρυμό.
Ο κόσμος τον αποκάλεσε «στρατηγό και λιοντάρι». Και δεν είναι υπερβολή. Γιατί ο Δημήτρης Παπαχρήστου διοικεί με μυαλό αλλά επιχειρεί με καρδιά. Κάνει αυτό που οι άλλοι μόνο υπόσχονται. Δεν διστάζει. Δουλεύει, παλεύει και δεν φοβάται να λερώσει τα χέρια του.

Σημειώνεται ότι είναι ο νεότερος Δήμαρχος στην Ελλάδα. Άφησε την Αθήνα και γύρισε στο Λαγονήσι, στον τόπο που αγαπά για να σηκώσει τα μανίκια και να αλλάξει τα πράγματα. Και το αποδεικνύει καθημερινά με την παρουσία του και τα αποτελέσματα.
Έχει σπουδάσει Μηχανολόγος Μηχανικός, έχει μεταπτυχιακό στη Δημόσια Διοίκηση και έχει δουλέψει σκληρά στον ιδιωτικό τομέα. Δεν ήρθε από το πουθενά. Από το 2014 ασχολείται με τα κοινά και το 2019 εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος, ανάμεσα στους πρώτους σε σταυρούς. Από το 2020 έως το 2023 υπηρέτησε ως άμισθος Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Β’θμιας Εκπαίδευσης. Και όταν ήρθε η ώρα, πήρε την κατάσταση στα χέρια του.
Η ομάδα του δεν είναι πίσω του. Είναι δίπλα του. Αντιδήμαρχοι, κοινοτικοί σύμβουλοι, εθελοντές… όλοι παλεύουν μαζί.
Ο Δήμος Σαρωνικού δεν έχει απλά έναν νέο Δήμαρχο. Έχει έναν Δήμαρχο με ψυχή. Που δεν φοβάται τη δουλειά. Που αγαπά τον τόπο του. Που εμπνέει τους συνεργάτες του. Που δεν περιμένει να περάσει η καταιγίδα, αλλά στέκεται όρθιος να την αντιμετωπίσει.
Και ξέρετε κάτι; Οι δημότες τον βλέπουν. Και δεν χρειάζονται λόγια.
Γιατί στις φωτιές και στις κρίσεις, ξεχωρίζουν οι αληθινοί ηγέτες.
Και ο Δημήτρης Παπαχρήστου είναι ένας από αυτούς!




