Μέσα στα σκουπίδια ζούνε πάνω από 600 αδέσποτα σκυλιά, στην Ξάνθη έχοντας προκαλέσει τον τρόμο στους κατοίκους και σκορπίζοντας τον φόβο για την εξάπλωση ασθενειών καθώς οι συνθήκες είναι άθλιες.

Αναλυτικότερα τα σκυλιά έχουν μαζευτεί σε χωματερή όπου ήταν ο παλιός ΧΥΤΑ σύμφωνα με καταγγελία που έγινε στην εκπομπή ”Κοινωνία ώρα Mega”. Η Μάρσα Δημοπούλου, ειδική γραμματέας για την προστασία των ζώων συντροφιάς ανέφερε ότι κανένας αρμόδιος φορέας δεν έχει ασχοληθεί σοβαρά με το πρόβλημα. Το μόνο που έχει γίνει είναι ότι ήρθαν σε επαφή με τους αρμόδιους δήμους και εκταμιεύθηκαν 30.000 ευρώ με τα οποία στειρώθηκαν, τσιπαρίστηκαν και εμβολιάστηκαν 150 ζώα, έγιναν εξετάσεις αίματος. Αυτά τα χρήματα τα έλαβε το φιλοζωικό σωματείο και προχώρησε σε συνεργασία με τους δήμους στη διαχείριση του προγράμματος. Έγινε συνεργασία με τους κτηνίατρους, με το φιλοζωικό σωματείο και τον δήμο Ξάνθης.

Τα σκυλιά σύμφωνα με όσα ανέφερε βρέθηκαν στο σημείο πιθανό γιατί έψαχναν τροφή ή γιατί κάποιοι που δεν ήθελαν άλλο τα ζώα τους, πήγαν και τα παράτησαν για να τα ξεφορτωθούν. Το αποτέλεσμα είναι να έχουν γίνει άγρια και επικίνδυνα μεταξύ τους αφού τρώνε το ένα το άλλο ενώ πολλά από αυτά λιμοκτονούν και αργοπεθαίνουν.

Η πρώτη καταγγελία έγινε από την φιλοζωική οργάνωση «Αδεσποτούλια Ξάνθης», με ανάρτησή της στο Facebook όπου μεταξύ άλλων αναφέρει ότι
αν δεν υπάρξει άμεση παρέμβαση, αυτά τα ζώα θα πολλαπλασιαστούν και θα κατακλύσουν την πόλη. Αδέσποτα, πεινασμένα σκυλιά θα κυκλοφορούν στους δρόμους, απειλώντας την ασφάλεια των πολιτών και πιθανό να θρηνήσουμε παιδιά, ηλικιωμένους, ακόμη και νέους ανθρώπους που θα πέσουν θύματα της αδιαφορίας και της απραξίας των υπεύθυνων.

Δείτε την ανάρτηση:

 

Δείτε βίντεο:

Με πληροφορίες από xanthinea.gr