Τέλος οι χρονοβόρες διαδικασίες αλλά και οι προετοιμασίες… για όσα ζευγάρια αποφασίσουν να ενώσουν τις ζωές τους, αφού πλέον θα μπορούν να το κάνουν από τον καναπέ του σπιτιού τους… με ένα ”κλικ” χωρίς έξοδα και  άγχος!

Η υπηρεσία gov.gr έπειτα από κοινή υπουργική απόφαση, δίνει την δυνατότητα στους πολίτες να εκδίδουν άδεια πολιτικού γάμου από τους δήμους της χώρας. Θα αιτούνται ψηφιακά από τον δήμο τους την έκδοση της άδειας και θα την παραλαμβάνουν στην προσωπική τους θυρίδα (my.gov.gr).Η υπηρεσία είναι προσβάσιμη μέσω του gov.gr, στην ενότητα «Οικογένεια» και την υποενότητα «Γάμος / συμβίωση».

Η διαδικασία είναι απλή και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ολοκληρώσουν όλα τα διαδικαστικά που απαιτούνται για τον πολιτικό γάμο γρήγορα, εύκολα και χωρίς περιττή γραφειοκρατία.

Συγκεκριμένα:

  • Οποιοσδήποτε από τους δύο μελλοντικούς συζύγους μπαίνει στο gov.gr χρησιμοποιώντας κωδικούς Taxisnet ή web banking
  • Συμπληρώνει τα στοιχεία του, τα στοιχεία του/της μελλοντικού/ης συζύγου και επισυνάπτει τη σελίδα της εφημερίδας που δημοσιεύτηκε η αγγελία του γάμου, καθώς και ένα αποδεικτικό της μόνιμης κατοικίας
  • Εκδίδει και πληρώνει το σχετικό ηλεκτρονικό παράβολο και
  • Υποβάλλει την αίτηση
  • Η άδεια πολιτικού γάμου εκδίδεται ύστερα από επτά ημερολογιακές ημέρες, ώστε να υπάρχει το απαραίτητο χρονικό διάστημα για την υποβολή καταγγελιών.

Μετά την έκδοσή της, η άδεια πολιτικού γάμου αποστέλλεται στη θυρίδα του πολίτη, ο οποίος ενημερώνεται e-mail και SMS.

Με πληροφορίες από: newsit.gr