Από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα τα ξημερώματα της Πέμπτης (1/12) στη νέα εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου, όταν έπεσαν βράχοι πάνω σε δύο αυτοκίνητα.

Αναλυτικότερα, στις 4:30 το πρωί, στο ύψος του 47ου χλμ. στην περιοχή των Μεγάρων, στο ρεύμα προς Αθήνα οι βράχοι έπεσαν στα αυτοκίνητα προκαλώντας μόνο υλικές ζημιές. Στο σημείο έσπευσε η Τροχαία και προχώρησε στην εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην παλαιά εθνική οδό από τον κόμβο Κινέττας ως τον κόμβο Μεγάρων. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ουρά χιλιομέτρων ενώ στη νέα εθνική οδό, κλιμάκιο πραγματοποιεί εργασίες για την αποκατάσταση των ζημιών ώστε να δοθεί στην κυκλοφορία το ρεύμα προς Αθήνα.

Μάλιστα, στο σημείο βρίσκονται μηχανικοί και ειδικοί αλπινιστές, προκειμένου να κάνουν τις απαραίτητες εργασίες καταγραφής και χαρτογράφησης των αιτίων του συμβάντος με την πτώση των βράχων στο οδόστρωμα. Έως αυτή την ώρα, εικάζεται ότι οι βράχοι έπεσαν λόγω της καταρρακτώδης βροχόπτωσης που ήταν σε εξέλιξη όλη τη νύχτα. Το επίμαχο σημείο από το οποίο αποκολλήθηκε ο τεράστιος βράχος βρίσκεται πολύ ψηλά από το ύψος του δρόμου, εκτός των ορίων των έργων προφύλαξης κατολισθήσεων ενώ ρόλο για την πτώση πιθανόν να έπαιξε και η σεισμική δραστηριότητα της τελευταίας περιόδου.

Πηγή: http://ertnews.gr