Η ψυχραιμία μίας 50χρονης εργαζόμενης στον Δήμο Βόλου και μητέρας δυο παιδιών… την έσωσε από την παράνοια ενός πολίτη που προσπάθησε να της πάρει το αλυσοπρίονο με το οποίο έκοβε δέντρα στην Πλατεία Βαμβακουργίας, το πρωί της Παρασκευής 2/12.

Συγκεκριμένα, η γυναίκα που δουλεύει στον τομέα του Πρασίνου του Δήμου Βόλου αντιλήφθηκε ότι ένας άνδρας ετοιμάζεται να της επιτεθεί με σκοπό να της αρπάξει το αλυσοπρίονο και την τραυματίσει. Χωρίς να χάσει χρόνο, έσβησε το αλυσοπρίονο και έτρεξε σε διπλανό σπίτι ώστε να ζητήσει βοήθεια όπως και έγινε αφού κατάφερε να βρει καταφύγιο και να γλιτώσει από την μανία του ψυχικά διαταραγμένου πολίτη. Ο δράστης σύμφωνα με πληροφορίες, έχει δημιουργήσει και στο παρελθόν προβλήματα, όχι μόνο στο πάρκο που μαζεύει πολλά μικρά παιδιά αλλά γενικότερα στην περιοχή, όπου κατοικούν και πολλοί άνθρωποι μεγάλης ηλικίας. Μάλιστα υπάρχουν καταγγελίες ότι φθάνει μέχρι και σε αυλές σπιτιών.

Η ΔΑΣ-ΟΤΑ Μαγνησίας καταγγέλλει, την βάρβαρη και εγκληματική επίθεση που δέχτηκε η συνάδελφός τους και τονίζει ότι είναι επιβεβλημένο και αναγκαίο η Δημοτική Αρχή να δει το συγκεκριμένο περιστατικό με τη σοβαρότητα που του αρμόζει και να ζητήσει αλλά και να λάβει, όλα εκείνα τα μέτρα προκειμένου να μην θρηνήσουμε θύματα. Το συγκεκριμένο περιστατικό, είναι άλλη μια απόδειξη ότι οι εργαζόμενοι στους Δήμους, ιδιαίτερα αυτοί στις υπηρεσίες πρώτης γραμμής (Πράσινο, Καθαριότητα, κτλ.), βιώνουν καθημερινά τεράστιους κινδύνους για την ασφάλεια, την υγεία, ακόμα και τη σωματική τους ακεραιότητα. Με ελάχιστα ουσιαστικά μέτρα προστασίας μαζεύουν καθημερινά από όλους τους δημόσιους χώρους κάθε είδους επικίνδυνα υλικά (ψοφίμια, σύριγγες, απορρίμματα, κτλ.), διακινδυνεύοντας και τη ζωή τους για να κρατήσουν καθαρή την πόλη. Αυτοί είναι οι πραγματικοί ήρωες της καθημερινότητας”.

Με πληροφορίες από e-thessalia.gr