Το τελευταίο ολόγιομο φεγγάρι… του χειμώνα, φωτίζει απόψε τον ελληνικό ουρανό καθώς η φωτεινότητά του αγγίζει το 100% και μας στέλνει μήνυμα ελπίδας… το φως δεν αργεί πολύ… έρχεται για να διώξει το σκοτάδι από τις ψυχές όλων μας… το σκοτάδι που έχει πέσει πάνω μας μαζί με την ”μαυρίλα” της πραγματικότητας που ζούμε. Ο χειμώνας μας αποχαιρετά και καλωσορίζουμε την Άνοιξη! Και όλοι μαζί κάνουμε μια ευχή κοιτώντας το… εκεί ψηλά και του ζητάμε να πάρει μακριά τον εγκλεισμό και την αρρώστια. Να πάρει μακριά τις σκοτεινές σκέψεις και να φωτίσει το αύριο… ώστε να βρούμε τον δρόμο της επιστροφής στην κανονικότητα…

Γιατί η φύση ξέρει…

Το αποψινό φεγγάρι ονομάζεται «Πανσέληνος του Χιονιού» λόγω της πυκνής χιονόπτωσης και του πάγου που κατά κανόνα εμφανίζεται αυτόν τον μήνα και πήρε το όνομά της από τους Ινδιάνους, τους ιθαγενείς κατοίκους της Αμερικής. Επίσης είχε χαρακτηριστεί ως «Πανσέληνος της Πείνας», διότι οι κυνηγοί είχαν δυσκολίες να προσεγγίσουν τα θηράματα τους λόγω του χιονιού και της παγωνιάς, καθώς και «Πανσέληνος της Αρκούδας», γιατί τα ζώα αυτά έβγαιναν εκείνες τις ημέρες σε αναζήτηση τροφής.

Έτσι όλοι μαζί απόψε κρατάμε αλλιώτικες ”αποστάσεις”… κρατάμε ”αποστάσεις” από το ”κρύο της καρδιάς”, από την ”πείνα της ψυχής” και σαν τα ζώα κι εμείς… ξεκινάμε με επιμονή, υπομονή και αντοχή την αναζήτηση της ”ελευθερίας”… ώστε να βγούμε ΝΙΚΗΤΕΣ!

Με αφορμή αυτή την διαφορετική Πανσέληνο… έρχεται ο Θανάσης Δρίτσας με το «ICE MOON».  Ένα εκπληκτικό video σκηνοθετημένο από τον ίδιο… και με μουσική επένδυση από το άλμπουμ του, Thanassis Dritsas-A portrait in Three Colors (Protasis Music 2019). Αυτή την εξαιρετική δουλειά πλαισιώνουν οι ταλαντούχοι μουσικοί Μιρέλλα Τυλλιανάκη (πιάνο) και Μιχάλης Πορφύρης (τσέλο).

Απολαύστε το video και αφεθείτε στα ”ελεύθερα όνειρά” σας… αυτά ξέρουν που θα σας οδηγήσουν….