Προσοχή και προετοιμασία συνιστά ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος κυρίως στις ευπαθείς ομάδες, στους ηλικιωμένους και στα μικρά παιδάκι καθώς από την Τρίτη 11 Ιουνίου έρχεται ισχυρός καύσωνας προερχόμενος από την Αλγερία, την Τυνησία και τη Λιβύη. Ο καύσωνας αυτός φαίνεται ότι θα αρχίσει να κορυφώνεται από την Τετάρτη 12 Ιουνίου.

Η διάρκεια του είναι ακόμα άγνωστη μιας και τα μοντέλα δεν έχουν ακόμη “ευθυγραμμιστεί” σε ένα κοινό σενάριο ως προς τη διάρκειά του. Χωρίς ακόμη να έχει ξεκαθαρίσει πλήρως το προγνωστικό τοπίο και με κάθε επιφύλαξη γιατί κάποια δεδομένα ενδέχεται να αλλάξουν, κατά τη διάρκεια αυτού του καύσωνα αναμένονται θερμοκρασίες που θα ξεπεράσουν τους 41-42°C και θα φτάσουν και τους 43-44°C στα ευπαθή στη ζέστη πεδινά τμήματα. Για το αν ο υδράργυρος δεν φτάσει τους 44°C ή αν ξεπεράσει ακόμη και τους 44°C, είναι κάτι για το οποίο κανείς δεν μπορεί να μιλήσει με ασφάλεια αυτή την ώρα. Την Κυριακή θα έχει ξεκαθαρίσει πλήρως το προγνωστικό τοπίο.

Ο κ. Καλλιάνος ζητά εκτός από τον εαυτό μας και τους συνανθρώπους μας, να προσέξουμε τα ζωάκια μας και ειδικά τα αδέσποτα. Επίσης ζητά από τους κρατικούς φορείς να είναι έτοιμοι και οι Δήμαρχοι να αρχίσουν να προετοιμάζονται για να υπάρχουν κλιματιζόμενες αίθουσες για όλους. Καλό είναι να είναι είμαστε έτοιμοι για κάτι ισχυρό και ας έρθει και πιο εξασθενημένος.

Μακάρι να έρθει πιο εξασθενημένος…

Tags :