Με ανάρτηση στο facebook ο τρανς άνδρας Μιχάλης Πρόδρομος Κενανίδης, κατήγγειλε ότι μπαρμπέρης στην Άρτα αρνήθηκε να τον κουρέψει… λέγοντάς του μάλιστα ότι «δεν κουρεύω γυναίκες».

Ο τρανς άνδρας, χαρακτηρίζει τον μπαρμπέρη τρανσφοβικό και σεξιστή αφού όπως περιγράφει ενώ πήγε να κλείσει ραντεβού για να κουρευτεί αυτός αρνήθηκε και του είπε ότι δεν κουρεύει γυναίκες. Τότε ο πελάτης του απάντησε ότι έχει κοντό μαλλί και θέλει “αντρικό” κούρεμα ενώ του τόνισε ότι δεν είναι γυναικά. Παρόλα αυτά ο μπαρμπέρης του έδωσε την ίδια απάντηση και ο πελάτης έφυγε εκνευρισμένος.

Διαβάστε αναλυτικά την ανάρτηση του Μιχάλη Πρόδρομου Κενανίδη:

”Ο άνθρωπος που έχει αυτό το μαγαζί στην Αρτα είναι ακραία τρανσφοβικός και σεξιστής . Πήγα να κλείσω ραντεβού από εκεί. Μου λέει δεν κουρεύω γυναίκες. Και λέω εγώ με όση ψυχραιμία είχα “και κοντό μαλλί έχω και “αντρικό” κούρεμα κάνω πάντα και στην τελική δεν είμαι γυναικά”. Και ο άνθρωπος με κοίταξε και μου λέει σαν να μην άκουσε τι του ειπα “δεν κουρεύω γυναίκες”. Εφυγα πολύ εκνευρισμένος.
Οι διεμφυλικοί (τρανς) άντρες είναι άντρες και σε τελική ανάλυση τι ρόλο παίζει το φύλο του ανθρώπου του οποίου το μαλλί θα κουρέψεις; Ζούμε στο 2023 πλέον. Αλίμονο μας αν έχουμε ακόμη την νοοτροπία του “δεν κουρεύω γυναίκες”. Αλίμονό μας που υπάρχουν ακόμη διακρίσεις και δεν αναγνωρίζονται δικαιώματα. Γιατί κάτι τόσο καθημερινό όπως το κουρεμα, για έναν cis straight άντρα να είναι τόσο εύκολο, για έναν trans άντρα να είναι τόσο δύσκολο;
Για να μην μιλήσω για το ότι απλά υπέθεσε το φύλο μου. Όπως και νά’χει δεν θα πρότεινα σε κανέναν να πάει να κουρευτεί εκεί. Ενημερώθηκα και για αλλα περιστατικά που μίλησε υποτιμητικά σε γυναίκες και είπε ότι τους έκανε τεράστια χάρη που τις κουρεψε γιατί δεν μπορεί να ασχολείται με γυναίκες…. Απαράδεκτη συμπεριφορά και αντιμετώπιση.
Δεν είναι δυνατόν να ανεχόμαστε και να αφήνουμε ατιμώρητες τέτοιες συμπεριφορές.”