Λουκέτο μπήκε στο 6ο νηπιαγωγείο Νέας Σμύρνης καθώς ο Δήμος, χρωστάει ενοίκια στους ιδιοκτήτες του οικοπέδου που φτάνουν τις 560.000 ευρώ. Μάλιστα, οι μαθητές μεταφέρονται καθημερινά σε δύο σχολεία στην Καλλιθέα ώστε να μη χαθεί η σχολική χρονιά.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του νηπιαγωγείου, Μαρίνα Σιαδήμα, μίλησε στο MEGA και όπως είπε το πρόβλημα δεν είναι σημερινό αλλά υπάρχει από το 2017. Επίσης τον Μάιο, το σχολείο είχε μείνει δύο μέρες χωρίς ρεύμα γιατί ο Δήμος δεν πλήρωσε τα τιμολόγια του ρεύματος. Τότε, απευθύνθηκαν στα ΜΜΕ και έκαναν γνωστό το πρόβλημα και οι αρμόδιοι ενώ υποσχέθηκαν ότι θα τακτοποιηθεί το ζήτημα δεν έγινε τίποτα.

Όταν ξεκίνησε η σχολική χρονιά, ακούγονταν φήμες για κλείσιμο του σχολείου αλλά δεν το πίστεψαν ώσπου, την Παρασκευή βρήκαν το λουκέτο στη πόρτα. Η ταλαιπωρία των μαθητών είναι μεγάλη αφού πρέπει να χωριστούν σε τρία σχολεία που ήδη λειτουργούν σε προκάτ. Σύμφωνα με την τελευταία απόφαση, οι τοπικοί άρχοντες θα ανοίξουν το σχολείο με δική τους ευθύνη και θα πληρωθούν τα χρήματα.

Ο Δήμαρχος Νέας Σμύρνης, Σταύρος Τζουλάκης, ανέλαβε προσωπικά την ευθύνη και όπως ανακοίνωσε, το νηπιαγωγείο θα λειτουργήσει άμεσα.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

«Όταν καταφέραμε να λύσουμε, μετά από διένεξη ετών με τους ιδιοκτήτες, το πρόβλημα με το κτήριο του 6ου νηπιαγωγείου, όλοι, και πρωτίστως εγώ ως Δήμαρχος της πόλης μας, αισθανθήκαμε τεράστια ανακούφιση και ικανοποίηση. Κατορθώσαμε τότε το ακατόρθωτο, να έρθουμε σε συνεννόηση και να πάρει το Δημοτικό Συμβούλιο την απόφαση να αγοραστεί το 1/3 του νηπιαγωγείου που τους ανήκε έναντι του ποσού των 506 χιλιάδων ευρώ.

Ακολούθησε δυστυχώς η γνωστή ολιγωρία υπηρεσιών και διαδικασιών, χρόνιο ελληνικό πρόβλημα, για τη μη επίλυση του οποίου όλοι όσοι υπηρετούμε σε κρίσιμες θέσεις, φέρουμε μοιραία ευθύνη. Αποτρόπαιη, στην κυριολεξία, συνέπεια της ολιγωρίας αυτής; Το λουκέτο στο 6ο νηπιαγωγείο!

Είμαι, ως εκ τούτων, υποχρεωμένος να καταδικάσω απερίφραστα την κοινωνικά ανάλγητη συμπεριφορά των ιδιοκτητών που κρατούν ομήρους γονείς και παιδιά, με γνώμονα το δικό τους συμφέρον.

Αναλαμβάνω προσωπικά την όποια ευθύνη για όλη τη γραφειοκρατική καθυστέρηση από πλευράς υπηρεσιών του Δήμου. Οφείλω να επισημάνω πάντως ότι έχει βρεθεί ήδη η λύση, ώστε τα παιδιά να συνεχίσουν άμεσα τη φοίτησή τους, χωρίς να ταλαιπωρηθούν ούτε τα ίδια ούτε οι γονείς και δεσμεύομαι προσωπικά πως το 6ο νηπιαγωγείο θα επαναλειτουργήσει άμεσα. Ενημερώνω προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν θα υποκύψουμε σε κανέναν εκβιασμό.

Καλώ το Δημοτικό Συμβούλιο να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί δυναμικά τον εκβιασμό που πλήττει πέρα και πάνω από όλα τους μαθητές μας και τους γονείς τους».

Με πληροφορίες από primenews.press

 

Tags :