Στο στούντιο του ΑΝΤ1 βρέθηκε το πρωί, ο Νίκος Σύψας και μίλησε για την πορεία της πανδημίας και το άνοιγμα των σχολείων. Συγκεκριμένα, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας τόνισε ότι πρέπει να αποφευχθεί ο συνωστισμός έξω από τα σχολεία και ότι οι αποφάσεις για την λειτουργία τους, θα λαμβάνονται κάθε εβδομάδα.

Αναλυτικότερα δήλωσε:

«Ο ιός δεν έχει φύγει. Ο ιός είναι εδώ. Και όχι μόνο αυτό. Ο ιός αυτή τη στιγμή συντρίβει χώρες. Τη Βρετανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία. Έχουμε εικόνες κολάσεως που εξελίσσονται σε αυτές τις χώρες. Δεν πρέπει να είμαστε ανέμελοι στην Ελλάδα. Αυτή τη στιγμή ο ιός κρατιέται σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο. Μην παίζουμε με αυτό.

Το άνοιγμα των σχολείων θα έχει επίδραση στην επιδημία, το ξέρουμε. Αλλά όμως έχουμε εκτιμήσει ότι το όφελος που θα έχουν τα παιδιά είναι πολύ μεγαλύτερο από τον κίνδυνο από το άνοιγμα των σχολείων. Σε κάθε όμως περίπτωση οι γονείς θα πρέπει να είναι προσεκτικοί. Κυρίως δεν θα πρέπει να συνωστίζονται γύρω από το σχολείο. Δεν πλησιάζουμε την πόρτα του σχολείου και αποφεύγουμε τις κοινωνικές επαφές έξω από το σχολείο για να μην υπάρξει διασπορά του ιού. Οι ηλικιωμένοι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να πλησιάζουν την πόρτα του σχολείου με κόσμου».

Για το ενδεχόμενο να κλείσουν ξανά τα σχολεία δήλωσε:

«Δυστυχώς στην περίοδο που μπαίνουμε, Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου τουλάχιστον, θα παίρνουμε αποφάσεις βδομάδα, την βδομάδα. Κάθε βδομάδα θα παίρνουμε διαφορετικές αποφάσεις. Αυτό δε σημαίνει πισωγύρισμα. Αυτό σημαίνει ότι προσπαθούμε να είμαστε λίγο μπροστά από την επιδημία. Έχουμε προειδοποιήσει από το φθινόπωρο ότι αυτή θα είναι μια περίοδος με τα λεγόμενα κυλιόμενα lockdown. Προσπαθούμε να προλάβουμε την πανδημία».