Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία που τιμάται σε ετήσια βάση στις 3 Δεκεμβρίου, η πλατφόρμα nevronas.gr συστρατεύει διακεκριμένους ανάπηρους αθλητές, εξαίρετους καλλιτέχνες και τον Αυγερινό που μεγάλωσε, στη διαδικτυακή καμπάνια κοινωνικής ευαισθητοποίησης #Υπάρχουμε_Μαζί.

Με όχημα το ποίημα: «Το Κάλεσμα», της κυρίας Μαρίας Λιακάκου Γεωργανά, μητέρας ενός τετραπληγικού γιού, 37 ετών, καλούμαστε να ευαισθητοποιηθούμε και να προβληματιστούμε αναφορικά με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, σε ατομικό και κοινωνικό επίπεδο, τα Άτομα με Αναπηρίες, καθώς και οι γονείς τους που αποτελούν συνήθως και τους κυριότερους φροντιστές τους. Επιπλέον, αναδεικνύεται η ανάγκη ανάπτυξης κοινωνικής πολιτικής, πρόνοιας, δημιουργίας κατάλληλων δομών και η εξασφάλιση της Προσβασιμότητας σε υπηρεσίες, αγαθά και κτιριακές υποδομές.

Ο ηθοποιός Μάριος Αθανασίου, ο παραολυμπιονίκης και personal trainer Κωνσταντίνος Βέλτσης, η ερμηνεύτρια Τζώρτζια Κεφαλά (Μπλε), η παραολυμπιονίκης στην ξιφασκία με αμαξίδιο Κέλλυ Λουφάκη, η ραδιοφωνική παραγωγός Ειρήνη Μπαλτά, ο μικρός Ευάγγελος Αυγερινός Φιωτάκης (πρωταγωνιστής του βιβλίου Ο Αυγερινός. Μια Ιστορία για τον Αυτισμό και την Αγάπη), ο ηθοποιός Ιάσονας Παπαματθαίου και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών Κωφών Χάρης Γιαννόπουλος, θα διαβάσουν αποσπάσματα από το ποίημα και θα ενώσουν τις φωνές τους, στέλνοντας ένα μήνυμα συμπερίληψης και συνύπαρξης.

Γιατί, το σημαντικό είναι να #Υπάρχουμε_Μαζί!

Στην καμπάνια συμμετέχει ως αφηγήτρια η ηθοποιός Ελεονώρα Αντωνιάδου.

Το βίντεο αποτελεί μέρος της συνεργασίας του nevronas.gr με τον Σύλλογο Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Παιδιών με Αυτισμό και Ειδικές Ανάγκες “Η Αγία Σκέπη” με στόχο την ανάδειξη των αναγκών των ατόμων με αναπηρία άνω των 21 ετών και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους.