Μία πραγματικά συγκλονιστική εξομολόγηση έκανε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης στην εκπομπή του STAR ”Αλήθειες με την Ζήνα” για την μάχη που έδωσε με τον COVID 19.

Φανερά καταβεβλημένος ο πρώην νομάρχης Θεσσαλονίκης περιέγραψε πως βίωσε την περιπέτεια του και δεν δίστασε να λυγίσει στον αέρα της εκπομπής… φέρνοντας στο μυαλό του εικόνες από τις δύσκολες στιγμές που πέρασε.

Σύμφωνα με τα όσα είπε, τα συμπτώματά του ξεκίνησαν στις 25 Οκτωβρίου… χωρίς να ανεβάσει υψηλό πυρετό, με βήχα και κατάπτωση πέρασε τις πρώτες 7 μέρες της ασθένειας στο σπίτι του, ώσπου μία γιατρός του συνέστησε να κάνει αξονική όπου και διαπιστώθηκε ότι ο ιός τον είχε χτυπήσει και στα δύο πνευμόνια. Οι δύο πρώτες μέρες της νοσηλείας του όπως είπε συγκινημένος ήταν οι μέρες που έφυγε… και ξαναγύρισε… μόνος στο δωμάτιο του νοσοκομείου με μοναδική συντροφιά την εικόνα της Παναγιάς… έπαιρνε δύναμη από τα μάτια της αλλά και από τα μάτια των γιατρών και νοσηλευτών, ενώ το μυαλό του ήταν συνεχώς στην οικογένειά του… ελπίζοντας ότι θα βγει ζωντανός και θα τους ξαναδεί. Έντονα φορτισμένος αναφέρθηκε στην κακιά συνήθεια του τσιγάρου και επισημαίνει ότι γλίτωσε την ΜΕΘ επειδή ο ίδιος δεν έχει καπνίσει ποτέ στην ζωή του. Επίσης εξομολογήθηκε ότι δεν ήταν έτοιμος γι’ αυτό που του συνέβη… όμως πριν νοσηλευτεί έστω και διαδικτυακά είπε αυτά που έπρεπε… εκεί που έπρεπε.

Δεν παρέλειψε να τονίσει τον αγώνα των γιατρών και των νοσηλευτών, χαρακτηρίζοντάς τους αστροναύτες και ζήτησε την κοινωνική και οικονομική ενίσχυσή τους. Επίσης τόνισε ότι η πανδημία και η οικονομική κρίση δεν αντιμετωπίζονται με κορώνες και μαγκιές αλλά με ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Αναφερόμενος στην επόμενη μέρα είπε ότι θα είναι πολύ δύσκολη για την οικονομία, την οικογένεια, τους γονείς, τα παιδιά. Όσο για τους αρνητές… συμβούλεψε ότι όλοι πρέπει να φοράμε τη μάσκα.