Σε έκτακτη ενημέρωση προχώρησε σήμερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μετά τον συναγερμό που έχει σημάνει για την έξαρση του κορονοϊού σε 11 περιοχές της χώρας, μεταξύ των οποίων και η Δυτική Αττική.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκίνησε την εξ αποστάσεως ενημέρωση των πολιτικών συντακτών μιλώντας για την επιδημιολογική κατάσταση στην Ευρώπη, τονίζοντας: «Χώρες όπως η Γερμανία, η Ολλανδία, η Μ. Βρετανία, η Σκωτία, η Γαλλία, η Αυστρία, η Ρωσία, η Τσεχία, η Ιταλία αναγκάζονται να προχωρήσουν σε πρόσθετα, ακόμη πιο αυστηρά, περιοριστικά μέτρα».

Συνέχισε κάνοντας λόγο για επιβάρυνση σε τοπικό επίπεδο, «Τα στοιχεία δείχνουν ότι κινούνται στην επιθυμητή κατεύθυνση αλλά σε τοπικό επίπεδο είναι ανησυχητική η κατάσταση στην Κοζάνη και στην Δυτική Αττική, δεν αποκλείεται να υπάρξουν αυστηρότερα μέτρα. Τα περισσότερα κρούσματα ανά 100 χιλ. πληθυσμού εντοπίζονται στους Νομούς Κιλκίς, Ξάνθης, Πιερίας, Δράμας, Θεσσαλονίκης, Κοζάνης, Ροδόπης, Γρεβενών, Πέλλας και Λάρισα. Ήδη, η Επιτροπή των ειδικών εξετάζει τα στοιχεία σε τέτοιες περιοχές και στη συνέχεια θα εισηγηθεί στην Κυβέρνηση».

Τέλος, απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να μην χαλαρώσουν ως προς την τήρηση των μέτρων μιλώντας για Χριστούγεννα, με τα απολύτως απαραίτητα οικεία πρόσωπα λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν μπορούμε να έχουμε έναν αστυνομικό σε κάθε σπίτι προκειμένου να βλέπουμε αν υπάρχει παραβίαση των μέτρων. Επαφίεται στην υπευθυνότητα όλων μας η τήρηση των μέτρων».

Δείτε το briefing: