«Χειμωνιάτικη φωτοβολίδα» θα πέσει σε περιοχές της χώρας, κυρίως τις ανατολικές ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές, από το Σάββατο και μέχρι την Τετάρτη σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη. 

Αναλυτικότερα, ένα «ατμοσφαιρικό βουνό» έχει υψωθεί προς την περιοχή της δυτικής και κεντρικής Μεσογείου, με τις ψυχρές αέριες μάζες να περνούν γύρω από αυτό και να επηρεάζουν τη χώρα μας. Αυτό σημαίνει ότι θα παραμείνουμε σε χειμωνιάτικο «κλοιό» και τις επόμενες ημέρες, με χαμηλές θερμοκρασίες ιδιαίτερα από την Κυριακή (28/1), μέχρι και τα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Παράλληλα τη Δευτέρα (29/1) και την Τρίτη (30/1), δεν αποκλείεται να δούμε χιονοπτώσεις και σε πιο χαμηλά υψόμετρα, στην ανατολική ηπειρωτική χώρα και στο Αιγαίο. Η ψυχρή μεταβολή θα αφορά τις περιοχές από την Πίνδο και ανατολικότερα.

Την Παρασκευή (26/1) αναμένονται λίγες βροχές στο ανατολικό Αιγαίο. Όμως Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα, αναμένεται να σημειωθούν χιονοπτώσεις στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές που βρέχονται από το Αιγαίο και χιονόνερο στα χαμηλότερα υψόμετρα.

Από τις πρώτες μέρες όμως του Φεβρουαρίου θα οδηγηθούμε σε Αλκυονίδες μέρες, με υψηλότερες θερμοκρασίες και ομαλοποίηση των καιρικών φαινομένων.

Με πληροφορίες από zougla.gr