Ένας Αρχιπυροσβέστης κλήθηκε μαζί με άλλους συναδέλφους από τη διοίκηση της μονάδας του, στην Θεσσαλονίκη να εκτελέσει εργασίες καθαρισμού και αποκομιδής μπαζών που πιθανότατα και για άγνωστο λόγο άφησε ανολοκλήρωτες το ιδιωτικό τεχνικό συνεργείο που είχε αναλάβει τις σχετικές εργασίες επισκευής του χώρου.
Ο Άνδρας αρνήθηκε να εκτελέσει την εν λόγω εργασία και κλήθηκε σε απολογία όπου τελικώς τιμωρήθηκε με πρόστιμο 100 ευρώ.
Οι συνδικαλιστές της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης Πυροσβεστών (ΕΑΚΠ) καταγγέλλουν μια διαδικασία παρωδία όπου δεν έγινε ΕΔΕ η οποία θα οδηγούσε σε εξέταση των λοιπών υπαλλήλων ως αυτήκοων και αυτοπτών μαρτύρων, αλλά αντίθετα αποδόθηκε αστραπιαία η ποινή.
Μάλιστα η συνδικαλιστική παράταξη διερωτάται γιατί διατάσσονται πυροσβέστες και μάλιστα κατά την αντιπυρική περίοδο και σε μια χρονική περίοδο που μεγάλες πυρκαγιές ήταν σε εξέλιξη, να επιτελέσουν εργασίες ξένες προς τα καθήκοντά τους με ό,τι σημαίνει αυτό για τον βαθμό ετοιμότητας που επιβάλλεται να έχουν σε περίπτωση που κληθούν για άμεση επέμβαση σε συμβάν, λαμβανομένου υπόψη και την σωματική καταπόνηση που ήδη έχουν υποστεί για εργασίες αλλότριες των αρμοδιοτήτων του Πυροσβεστικού Σώματος.
Μεταξύ άλλων ζητά να γίνει γνωστό για ποιο λόγο δεν απαιτήθηκε από το τεχνικό συνεργείο η απομάκρυνση των μπαζών και απορριμμάτων ώστε να μην επηρεάζεται η υγιεινή και η ασφάλεια και γενικότερα η εύρυθμη λειτουργία της Υπηρεσίας στο μέσον μάλιστα της αντιπυρικής περιόδου και η υποχρέωση αυτή μεταβιβάστηκε στους συνάδελφους πυροσβέστες που εκτελούσαν υπηρεσία άμεσης επέμβασης κατά παράβαση των σχετικών διατάξεων.
Με επιστολή προς τον αρμόδιο υπουργό Βασίλη Κικίλια η ΕΑΚΠ ζητά να αρθεί η ποινή προς τον πυροσβέστη και να σταματήσει η τακτική ανάθεσης καθηκόντων σε πυροσβεστικούς υπαλλήλους που δεν συνάδουν με το επάγγελμά τους.
Πηγή:voria.gr




