Για 10 ολόκληρα χρόνια, μία 31χρονη γυναίκα ζούσε απομονωμένη και κλεισμένη σε μία τρώγλη χωρίς παράθυρα σε κεντρικό σημείο στο κοσμοπολίτικο νησί της ρόδου. Η γυναίκα πάσχει από διαταραχή φύλου και ψυχολογικά προβλήματα που την οδήγησαν στην άρνησή οποιαδήποτε επικοινωνίας με φίλους και συγγενείς, με αποτέλεσμα να αποκοπεί οριστικά από τον κοινωνικό της περίγυρο. Παρέμεινε εσώκλειστη σε αυτόνομο χώρο της πατρικής της οικίας, ο οποίος περιλαμβάνει κρεβάτι, τηλεόραση και υπολογιστή καθώς ασχολείται μόνο με τον διαδικτυακό κόσμο.

Η 31χρονη, βρέθηκε σε ένα «μολυσμένο» και επικίνδυνο για την υγεία της σπίτι, σε άσχημη κατάσταση καθώς τα άκρα της έχουν υποστεί σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες εκτεταμένη μόλυνση ενώ τα δάκτυλα των ποδιών της δεν ξεχωρίζουν από τα νύχια. Αστυνομικοί έστησαν επιχείρηση, σε εκτέλεση δικαστικής απόφασης για τον υποχρεωτικό εγκλεισμό της σε ίδρυμα για να της παρέχονται εφ’ εξής τα στοιχειώδη.
Προηγήθηκε έκθεση κοινωνικού λειτουργού αλλά και ψυχολόγου αφού η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου επιλήφθηκε ανώνυμης καταγγελίας για την κατάσταση της 31χρονης γυναίκας, που δεν ήθελε καν την συνδρομή των υπερήλικων γονέων της.

Η περίπτωση της 31χρονης, πιθανότατα να ανήκει στις περιπτώσεις διαταραχής φύλου. Φέρεται να έχει εισπράξει την απαξίωση στην πορεία της ζωής της και κυρίως στα σχολικά χρόνια και να βίωσε από νωρίς τον κοινωνικό αποκλεισμό από τους συγχωριανούς της κυρίως τους συνομήλικους της. Υπέστη κατάθλιψη, απομονώθηκε και οδηγήθηκε στην απόφαση να αποκοπεί οριστικά από τον κοινωνικό της περίγυρο ακόμη και από την οικογένειά της, αφού δεν βρήκε υποστήριξη στην επιλογή της να συμπεριφέρεται ως άντρας. Γι’ αυτό και είναι εχθρική απέναντι στους ανθρώπους που την προσεγγίζουν και εκδηλώνει έντονο θυμό.

 

Πηγή: dimokratiki.gr