Πυροσβεστικό Σώμα, ΕΜΑΚ, Πολιτική Προστασία, Ένοπλες Δυνάμεις και Ελληνική Αστυνομία βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα λόγω της κακοκαιρίας «Elias» που έχει χτυπήσει τη χώρα.

Σύμφωνα με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία αναβάθμισε και επικαιροποίησε το Έκτακτο Δελτίο Καιρικών Φαινομένων και για το λόγο αυτό ζήτησε να επιδείξουν όλοι πολύ μεγάλη προσοχή καθώς οι κακές καιρικές συνθήκες με την επιβάρυνση των υποδομών σε όλη την Περιφέρεια μας υποχρεώνει όλους να επιχειρούμε από κοινού και για αυτό το λόγο ζήτησε, τη βοήθεια και τη συνεργασία των πολιτών.

Οι πολίτες πρέπει να ακολουθούν πιστά και πολύ προσεκτικά, τις οδηγίες όπως αυτές έρχονται από την Ελληνική Αστυνομία και το Πυροσβεστικό Σώμα. Περισσότεροι από 1.500, 1.600 αστυνομικοί και δύο λόχοι των Ενόπλων Δυνάμεων, 70 άτομα της Ζ’ ΜΑΚ και περισσότεροι από 108, 110 χειριστές μέσων βρίσκονται επί ποδός σε ολόκληρη, την περιφέρεια. Τέλος, ο υπουργός τόνισε ότι πάνω από όλα είναι η αξία της ανθρώπινης ζωής και στη συνέχεια οι περιουσίες.

Ο Κλαδάρχης Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος Υποστράτηγος, Θανάσης Μπαλάφας ανέφερε πως οι Αρχές έχουν προετοιμαστεί για το χειρότερο αναμένοντας το καλύτερο και πως είναι σε μερική γενική επιφυλακή και σε άλλες περιοχές όπως την Στερεά Ελλάδα, Εύβοια, Αττική και Πελοπόννησο αλλά οι δυνάμεις στη Θεσσαλία είναι πιο ισχυρές επειδή έχουν «τραυματιστεί» υποδομές από το προηγούμενο φαινόμενο κακοκαιρίας.

Με πληροφορίες από zougla.gr

Tags :