Ανακοινώσεις θα έχουμε σήμερα το απόγευμα από τον Νίκο Χαρδαλιά σχετικά με το άνοιγμα του λιανικού εμπορίου από Δευτέρα 11 Ιανουαρίου.

Υπενθυμίζετε ότι στις 2 Ιανουαρίου ανακοινώθηκε το κλείσιμο του click away, των κομμωτηρίων, των βιβλιοπωλείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάμε προς παράταση του lockdown για τουλάχιστον μία εβδομάδα ακόμα.

Οι λόγοι είναι ότι, παρατηρήθηκε χαλάρωση των μέτρων κατά την περίοδο των εορτών αλλά και την ημέρα των Θεοφανίων, παρατηρήθηκε ανοδική πορεία στο επιδημιολογικό φορτίο ενώ δεν έχει φανεί ακόμα το αποτέλεσμα της εορταστικής κινητικότητας.

Οι λόγοι αυτοί έχουν ανησυχήσει κυβέρνηση και λοιμωξιολόγους, οι οποίοι κατευθύνονται προς αρνητική απόφαση σε ότι αφορά την άρση των μέτρων. Η άποψη που επικρατεί άλλωστε στην κυβέρνηση είναι να γίνεται ένα βήμα την φορά και να παίρνονται αποφάσεις σύμφωνα με τα δεδομένα κάθε εβδομάδας.

Σημειώνουμε ότι σήμερα ξεκινάει η εξ αποστάσεως λειτουργία μέσω τηλεκπαίδευσης για τα γυμνάσια και τα λύκεια όλης της χώρας. Ενώ τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά και τα ειδικά σχολεία όλων των βαθμίδων θα λειτουργήσουν διά ζώσης την ερχόμενη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου. Έχει ήδη εκδοθεί σχετική εγκύκλιος στα σχολεία, βάσει της οποίας οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στα εν λόγω σχολεία θα αναλάβουν υπηρεσία σήμερα Παρασκευή 8/1.

Επίσης γονείς και κηδεμόνες πρέπει να γνωρίζουν πως υποχρεούνται να στείλουν γραπτό μήνυμα sms στο 13033 με τον κωδικό 4, για να μεταφέρουν τα παιδιά τους στο σχολείο.