Σοκαριστικές εικόνες αντίκρυσαν σήμερα το πρωί, οι κάτοικοι της Πάτρας που βρέθηκαν στον πεζόδρομο της Αγίου Νικολάου.

Άνθρωποι ”σφαγμένοι” είχαν μπει σε συσκευασίες όπως αυτές που μπαίνουν τα κρέατα… και πωλούνται στην αγορά, προκαλώντας ποικίλα συναισθήματα στους περαστικούς και κυρίως στα μικρά παιδιά. Το σκληρό θέαμα ήταν ιδέα, της ακτιβιστικής ομάδας LiberAnimal με αφορμή την Τσικνοπέμπτη. Η ομάδα των ακτιβιστών εξέφρασε τον αποτροπιασμό για τη σφαγή των ζώων και την διαλυμένη σχέση του ανθρώπου με τα ζώα. Μάλιστα χαρακτήρισε την αυριανή μέρα… μέρα άγνοιας, αδιαφορίας και ντροπής που δεν τιμά το ανθρώπινο είδος.

Οι διοργανωτές της διαμαρτυρίας ανέφεραν, σε κείμενό τους: 

”Οι άνθρωποι θα βγάλουν στους δρόμους ψησταριές, θα κοινοποιήσουν στα σόσιαλ μπριζόλες, σουβλάκια, παϊδάκια αγνοώντας ή αδιαφορώντας πως αυτά τα κομμάτια κρέατος προέρχονται από τις σάρκες δολοφονημένων μωρών, που κλάπηκαν από τις μητέρες τους και οδηγήθηκαν στο σφαγείο. Μπορώ να σας πω πως τις τελευταίες τους στιγμές φοβόντουσαν, έπεφταν στα γόνατα από το τρέμουλο, έκλαιγαν, μύριζαν το αίμα των σφαγμένων αδερφών τους, και προσπαθούσαν να δραπετεύσουν από τα χέρια του σφαγέα και τα μαχαίρια του.

Αν νομίζετε πως τα αρνιά, οι κατσίκες, τα γουρούνια, οι αγελάδες, οι κότες είναι άνοιωθα αντικείμενα, κάνετε λάθος. Είναι κι αυτά συναισθανόμενα ζώα. Χαίρονται, φοβούνται, πονάνε, αγαπάνε κάπως σαν και εμάς. Έχουν κι αυτά την επιθυμία να εξερευνήσουν και να ζήσουν τις ζωές τους.

Και θα έπρεπε να τις ζήσουν.Γιατί οι ζωές τους είναι μοναδικές, πολύτιμες και ανεπανάληπτές, όπως και οι δικές μας.
Και αντί να γιορτάζουμε την ζωή, να την υψώνουμε σαν διαμάντι στον ήλιο να λάμψει, εμείς επιλέγουμε την καταστροφή: να μαχαιρώνουμε το καλοσυνάτο πρόσωπο τους και να τρεφόμαστε από την δυστυχία και τον ανείπωτο πόνο τους.

Από την δράση αυτή, θέλουμε να αναρωτηθείτε, και να αμφισβητήσετε την ζωοφαγία, που ουσιαστικά μας επέβαλαν από μικρά. Γιατί ακριβώς έτσι έγινε. Όπως και πολλές άλλες προβληματικές αντιλήψεις (μισογυνισμός, ομοφοβία, ρατσισμός..) που χρειάστηκε να αποβάλουμε στην πορεία, με σκοπό να είμαστε πιο δίκαιοι και σωστοί.

Είναι πιο σοφό στον χρόνο που μας απομένει, να δείχνουμε σεβασμό και αγάπη στους γύρω μας, και να τους νοιαζόμαστε.”

Με πληροφορίες από pelop.gr

Tags :