Την απόλυτη φρίκη βίωνε για δύο χρόνια μία 34χρονη από το Καμερούν, στα χέρια ενός 40χρονου Αστυνομικού. Όπως κατέθεσε στις Αρχές, ο δράστης την κακοποιούσε ψυχολογικά και σωματικά ενώ την εξέδιδε έναντι αμοιβής, κρατώντας αυτός τα χρήματα.

Ο Αστυνομικός προσέγγισε την γυναίκα πριν από τρία χρόνια σε περιοχή της Αθήνας όπου έκανε περιπολίες, έξω από ένα ξενοδοχείο όπου εκδιδότανε. Της παρουσιάστηκε ως σωτήρας και με καλοσύνη, της ζήτησε να μείνουν μαζί ώστε να την προστατεύει ενώ παράλληλα της ζήτησε να τον παντρευτεί ώστε να εξασφαλίσει τη μόνιμη διαμονή της, στην Ελλάδα. Η γυναίκα, έμεινε μαζί του όμως αυτή ήταν η παγίδα… αφού άρχισε να την εκδίδει ο ίδιος ενώ παράλληλα την βίαζε κατ’ εξακολούθηση, την απειλούσε και την χτυπούσε. Την εκφόβιζε πως αν δεν υπακούσει στις υποδείξεις του θα απελαθεί ή θα την σκοτώσει. Όταν η γυναίκα έκανε αίτηση για πολιτικό άσυλο, της είπε ότι η διαδικασία θα διακοπεί. Την τελευταία φορά, η γυναίκα γλίτωσε τον βιασμό επειδή του είπε ότι θα αυτοκτονήσει πέφτοντας από τον 3ο όροφο του σπιτιού που έμεναν με αποτέλεσμα να μην ολοκληρώσει την πράξη.

Το Σάββατο (30/9), η γυναίκα πήγε στην Αστυνομία και προχώρησε σε καταγγελία παρουσία πραγματογνώμονα – ψυχολόγου, όπου οι Αρχές την ίδια ημέρα τον συνέλαβαν. Οργανώθηκε Αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία ο Αστυνομικός συνελήφθη αφού προηγουμένως είχε παραλάβει από την καταγγέλλουσα το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 500 ευρώ. Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι τους, παρουσία δικαστικού λειτουργού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία συσκευή κινητού τηλεφώνου και το χρηματικό ποσό των 3.850 ευρώ, από τα οποία τα 500 ήταν τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα που ο Αστυνομικός είχε ήδη τοποθετήσει σε ειδικά διαμορφωμένο σημείο απόκρυψης, σε χώρο που είχε αποκλειστική πρόσβαση.

Ο Αστυνομικός υπηρετούσε στη Υποδιεύθυνση Πεζών Περιπολιών τα τελευταία τέσσερα χρόνια εκτελώντας χρέη οδηγού σε ένα βανάκι της υπηρεσίας του και συνήθιζε να κυκλοφορεί με την 34χρονη και να την πηγαίνει ακόμα και στην υπηρεσία του αλλά κανείς δεν είχε καταλάβει τι συνέβαινε. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο Εσωτερικών υποθέσεων έχει καταθέσει και δεύτερη ιερόδουλη η οποία υποστηρίζει ότι είχε περάσει από αντίστοιχες καταστάσεις στα χέρια του.

Σε βάρος του, σχηματίστηκε δικογραφία για εμπορία ανθρώπων και βιασμό κατ’ εξακολούθηση ενώ οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και παραπέμφθηκε σε Ανακριτή.

Με πληροφορίες από protothema.gr/zougla.gr

Tags :