Σάλος και αποτροπιασμός έχει δημιουργηθεί έπειτα από τις καταγγελίες που έκαναν στις Αρχές, γονείς μαθητριών δημοτικού σχολείου στον Ασπρόπυργο και αφορούν σεξουαλική παρενόχληση γυμναστή σε βάρος των ανηλίκων!

Συγκεκριμένα, οι γονείς κατήγγειλαν τον 30χρονο γυμναστή του σχολείου, ο οποίος είναι γόνος γνωστής επιχειρηματικής οικογένειας των Δυτικών Προαστίων και συνελήφθη χθες το πρωί από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ασπροπύργου με την κατηγορία της Προσβολής Γενετήσιας Αξιοπρέπειας κατ’ εξακολούθηση μετά από καταγγελίες γονέων και σήμερα απολογείται ενώπιον του Ανακριτή. Σημειώνεται ότι ο κατηγορούμενος  δήλωσε ότι έχει αναπηρία 67%, συνέπεια διαταραχής Asperger.

Οι γονείς κάνουν λόγο για τουλάχιστον 50 περιστατικά παρενόχλησης ενώ ο 30χρονος αρνείται τις κατηγορίες υποστηρίζοντας πως πρόκειται για ένα απλό «γαργάλημα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, δόθηκαν οχτώ ένορκες καταθέσεις από τους γονείς ενώ κατέθεσε και ο διευθυντής του δημοτικού σχολείου. Μάλιστα στην κατάθεση μιας μητέρας αναφέρεται ότι ο γυμναστής σήκωσε τη μπλούζα της κόρης της, με την πρόφαση να ελέγξει μια γρατζουνιά που δεν υπήρχε. Μαθητής της Β’ Δημοτικού και παιδί της ΣΤ’ Δημοτικού κατήγγειλαν ότι ο συγκεκριμένος δάσκαλος συχνά προβαίνει σε χαϊδέματα. Άλλα παιδιά ανέφεραν στους γονείς τους πως ο γυμναστής δεν τους άφηνε να βγουν στο προαύλιο και τα κρατούσε στην τάξη. Μάλιστα, προέβαινε στο γαργαλητό των παιδιών χωρίς τη θέλησή τους.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Ασπροπύργου, μιλώντας στο protothema.gr τόνισε πως υπάρχει καταγγελία από γονέα ότι ο 30χρονος έβαζε το παιδί του στα πόδια του ενώ παράλληλα, έλεγε στους μαθητές πως αν οι γονείς τους πάρουν διαζύγιο θα τους δώσουν ναρκωτικά.

Η Πρόεδρος ανέφερε: «Στην τάξη της κόρης μου, 4η Δημοτικού έλεγε ότι αν χωρίσουν οι γονείς σας να κοίταξετε τις τσάντες σας μήπως υπάρχουν ναρκωτικά γιατί έτσι κάνουν οι γονείς που χωρίζουν. Αυτό μου το είπε η κόρη μου αλλά τα έλεγε και σε άλλες τάξεις. Έχει αναφερθεί από παιδί ότι πάνω στο παιχνίδι του έπιασε τα γεννητικά του όργανα. Όχι εσκεμμένα, κατά λάθος είπε το παιδί. Υπάρχει καταγγελία παιδιού ότι μπήκε στην τάξη, ρώτησε πού να κάτσω κύριε και ο δάσκαλος του είπε στα πόδια μου. Εμείς πήγαμε σαν σύλλογος γιατί πολλά παιδιά είχαν παραπονεθεί για γαργαλήματα μέσα στην τάξη. Έβαζε τα παιδιά να γαργαλιούνται μέσα στο μάθημα. Τα παιδιά του έλεγαν δεν μπορώ, δεν θέλω και εκείνος το συνέχιζε. Όλοι οι γονείς έχουν πει τα ίδια πράγματα. Για γαργαλήματα στην περιοχή της κοιλιάς και τις μασχάλες. Ένας γονέας έχει πει ότι έβαλε το παιδί του, στα πόδια του και του κατέβασε τη μπλούζα για να δει αν έχει γρατζουνιστεί. Αλλά το παιδί δεν είχε κάποια γρατζουνιά. Υπάρχει καταγγελία πως σε παιχνίδι κρεμάλα στον πίνακα έχει γράψει για ένα παιδί της τάξης ότι είναι ‘γκέουλας’ και ‘ανώμαλος’».

Οι καταγγελίες προκάλεσαν την παρέμβαση του υπουργείου Παιδείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, διατάχθηκε από το υπουργείο Παιδείας ένορκη διοικητική εξέταση (ΕΔΕ) για την υπόθεση. Διευκρινίζεται πως πρόκειται για αναπληρωτή καθηγητή και πως ήδη έχει παυθεί από τα καθήκοντά του.

Με πληροφορίες από zougla.gr/protothema.gr

Tags :