Η συνεργασία μιας 51χρονης γιατρού και μιας 45χρονης δικηγόρου δεν έληξε με τον καλύτερο τρόπο αλλά με κλωτσιές και μπουνιές!

Η γιατρός πήγε στο γραφείο της δικηγόρου το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης καθώς οι πληροφορίες λένε ότι οι δυο γυναίκες συνεργάζονταν στο παρελθόν για μια προσωπική υπόθεση της πρώτης. Μετά τη διευθέτηση της υπόθεσης όμως, η γιατρός πήγε στο γραφείο της δικηγόρου και της επιτέθηκε με μπουνιές, κλωτσιές, βρισιές, απειλές. Στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή και εξαφανίστηκε. Η δικηγόρος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο με μώλωπες, οιδήματα και ζαλάδες, ενώ έχει ήδη κάνει μήνυση και έχει εξεταστεί και από ιατροδικαστή.

Ο συνήγορος της δικηγόρου, Ελευθέριος Κάρτσωνας ανέφερε ότι πρόκειται για μια ακραία αντικοινωνική, βάναυση και αναιτιολόγητη συμπεριφορά η οποία όπως εκδηλώθηκε φανερώνει αναλγησία, επικινδυνότητα, και έλλειψη ηθικών αναστολών. Η δράστιδα υποστηρίζει ότι είχε προπαρασκευάσει την επίθεση σε βάρος της δικηγόρου και μάλιστα παρακολουθούσε τον εργασιακό της χώρο ώστε να δράσει την κατάλληλη στιγμή και να την αιφνιδιάσει. Όταν βεβαιώθηκε ότι η δικηγόρος έμεινε μόνη της δεν έχασε χρόνο όταν την είδε να βγαίνει από το γραφείο και της επιτέθηκε. Παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες και παρακλήσεις του θύματος να σταματήσει, η δράστιδα συνέχιζε απτόητη. Ακόμα και όταν η δικηγόρος έπεσε στο έδαφος και φώναζε βοήθεια, η δράστιδα την παράτησε αβοήθητη και έφυγε. Το θύμα βρήκε το κουράγιο να σηκωθεί και να αναζητήσει βοήθεια από ενοίκους του κτιρίου.

Ο συνήγορος του θύματος τόνισε ότι, η εν λόγω εγκληματική συμπεριφορά της κατηγορουμένης πέραν από την σοβαρή ποινική της απαξία συνιστά αφενός μεν βαρεία προσβολή του ιατρικού λειτουργήματος του οποίου ιερός σκοπός είναι η προστασία και όχι η εκ δόλου προσβολή της υγείας και σωματικής ακεραιότητας των πολιτών αφετέρου δε αναίτια αμφισβήτηση του δικαιοκρατικά θεσπισμένου και θεμελιώδους ρόλου του δικηγόρου στην κοινωνία .

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου κατάδικασε το περιστατικό σωματικής και λεκτικής βίας και εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή στην συνάδελφο ενώ δήλωσε ότι θα παράσχουν οποιαδήποτε συνδρομή απαιτηθεί, στο πλαίσιο κάθε δικαστικής ή και πειθαρχικής διαδικασίας που θα διενεργηθεί για τη διερεύνηση του περιστατικού αυτού και αναμένουνε από τα αρμόδιες Αρχές να διερευνήσουν σε βάθος το περιστατικό και να προβούν άμεσα στις προβλεπόμενες από το Νόμο ενέργειες, ώστε να αχθεί ο δράστης ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Με πληροφορίες από cretalive.gr

Tags :