Σε φυλακή ζώων είχε μετατρέψει μία γυναίκα στα Χανιά, μία παράγκα δίπλα στο σπίτι της. Συγκεκριμένα κρατούσε 77 γάτες και 10 σκύλους φυλακισμένα μέσα σε κλουβιά και σε άθλιες συνθήκες υγιεινής. Μάλιστα είχε καλύψει με ένα δίχτυ και καλαμιές την αυλή ώστε να μην φαίνεται από τον δρόμο… το κολαστήριο ζώων.

Πριν από 10 ημέρες όμως φιλοζωική εταιρεία ενημερώθηκε ότι ακούγονταν απελπισμένες κραυγές γατιών και γαυγίσματα σκύλων από ένα σπίτι στα Χανιά και την ερμητικά περιφραγμένη αυλή. Τα μέλη της «Save Animals Chania» πήγε στο σπίτι συνοδεία Αστυνομικών αλλά δεν κατάφεραν να μπουν μέσα γιατί δεν τους άνοιγαν. Την ίδια μέρα υποβλήθηκε γραπτή καταγγελία και την επόμενη κλιμάκιο της αστυνομίας ξαναπήγε και μπήκε μέσα για έλεγχο. Αυτό που αντίκρισαν οι Αστυνομικοί τους σόκαρε τόσο πολύ που δεν υπάρχουν λόγια να το περιγράψουν. Στο χώρο της αυλής αλλά και μέσα στο σπίτι, πέραν των σκουπιδιών και της βρωμιάς που επικρατούσε υπήρχαν αυτοσχέδια ξύλινα κουτιά, κλουβιά από παλέτες σκεπασμένα με χαρτόκουτες και νάιλον, συρμάτινα σκουριασμένα κλουβιά καλυμμένα εντελώς, στα οποία μέσα ζούσαν στρυμωγμένες 77 γάτες. Οι γάτες ζούσαν στο σκοτάδι και πολλές από αυτές φαίνονταν άρρωστες. Υπήρχαν επίσης 2 σκυλιά περίπου 4 κιλών μέσα σε ένα στενό κλουβί που δεν τους επέτρεπε καμία κίνηση, 3 σκυλιά δεμένα στον κήπο και άλλα 5 σκυλιά δεμένα στις καρέκλες και το τραπέζι της κουζίνας του σπιτιού, όλα μικρόσωμα (6-7 κιλά) όλα με τσίβες και βρώμικα.

Η ιδιοκτήτρια συνελήφθη στα πλαίσια του αυτοφώρου και της επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα για παραβάσεις της νομοθεσίας περί κακοποίησης ζώων ύψους πάνω από 200.000 ευρώ.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο:Με πληροφορίες από neakriti.gr

Tags :