Το τέλος του κόσμου έλεγε ότι έρχεται ένας Κενυάτης πάστορας στους πιστούς της ευαγγελικής αίρεσης «Διεθνής Εκκλησία της Χαρμόσυνης Είδησης» που είχε ιδρύσει και τους προέτρεπε να νηστέψουν μέχρι θανάτου για «να συναντήσουν τον Ιησού» προτού να έρθει το τέλος του κόσμου, το οποίο είχε προβλέψει ότι θα συνέβαινε τον Αύγουστο του 2023.

Οδήγησε εκατοντάδες ανθρώπους στο δάσος της Σακαχόλα, στα κενυατικά παράλια με αποτέλεσμα 429 πιστοί να πεθάνουν από ασιτεία. Μεταξύ των πιστών ήταν και παιδιά τα οποία στραγγαλίστηκαν ή ξυλοκοπήθηκαν μέχρι θανάτου.

Ο πάστορας με τη σύζυγό του και 94 συγκατηγορούμενοί του, δήλωσαν «αθώοι» αφού τους αναγνώστηκε το κατηγορητήριο εννέα και πλέον μήνες μετά τον εντοπισμό των πρώτων 238 θυμάτων. Οι εισαγγελείς ανακοίνωσαν στις 16 Ιανουαρίου ότι θέλουν να ασκήσουν διώξεις για περίπου δέκα αδικήματα στους κατηγορουμένους για τη «σφαγή της Σακαχόλα» και δύο ημέρες αργότερα ασκήθηκε δίωξη στον πάστορα για «διευκόλυνση διάπραξης τρομοκρατικής ενέργειας», «συμμετοχή σε οργανωμένη, εγκληματική δραστηριότητα» και «ριζοσπαστικοποίηση». Αναμένεται να ασκηθούν νέες διώξεις σε βάρος των κατηγορουμένων για εγκλήματα σε βάρος παιδιών.

Με πληροφορίες από ethnos.gr