Περιπέτεια που θα θυμάται σε όλη του τη ζωή, είχε ένας 57χρονος που έτυχε να περνά από τον Δομοκό με προορισμό την Αθήνα, την ώρα που χτύπησαν την περιοχή τα ακραία καιρικά φαινόμενα της κακοκαιρίας Daniel. Ο άνδρας κινούνταν στην ευθεία του Νέου Μοναστηρίου προς Δρούγο, όταν χωρίς να το καταλάβει βρέθηκε σε δρόμο που είχε πλημμυρίσει στο ύψος του Σταθμού Δομοκού.

Όπως εξομολογήθηκε στο LamiaReport, ο δρόμος φαινόταν ανοιχτός και μάλιστα αισθανόταν χαρούμενος γιατί πίστευε ότι είχε διαλέξει την πιο σύντομη διαδρομή για Αθήνα. Εντελώς ξαφνικά, έχασε το δρόμο και το αυτοκίνητο βρέθηκε μέσα σε νερό με τους χειμάρρους να τον παρασύρουν. Με πολύ κόπο κατάφερε να ανοίξει την πόρτα του οδηγού και να βγει έξω, όμως το αμάξι άρχισε να παίρνει επικίνδυνη κλίση από την ορμή των νερών. Κατάφερε να ανοίξει και την άλλη πόρτα και το αυτοκίνητο ισορρόπησε αλλά και πάλι παρασυρόταν από τους ορμητικούς χειμάρρους. Όταν άνοιξε και το πορτ μπαγκαζ και το αυτοκίνητο πλημμύρισε τελείως, κατάφερε να σταματήσει από το βάρος σε ένα σημείο και τότε ξεκίνησε να καλεί σε βοήθεια. Η μόνη του επαφή με τον κόσμο ήταν το κινητό του και κατάφερε να δώσει το ακριβές στίγμα μέσω της σχετικής εφαρμογής που έδειχνε με σχετική ακρίβεια που ακριβώς βρισκόταν. Η ώρα περνούσε όμως και η βοήθεια δεν έφτανε, καθώς οι προσπάθειες των ανθρώπων της 7ης ΕΜΑΚ να προσεγγίσουν το σημείο δύο φορές απέβησαν άκαρπες. Ακόμη και η λύση του ελικοπτέρου, την ώρα που εκδηλωνόταν με μανία η κακοκαιρία Daniel πάνω από τη βόρεια Φθιώτιδα δεν ήταν εφικτή.

Δέθηκε από τη ζώνη ασφαλείας του αυτοκινήτου του και μπόρεσε να πιάσει κάποιους σωλήνες που περνούσαν από κοντά και να ασφαλίσει με αυτές το αυτοκίνητο. Σκεφτόταν ότι έπρεπε να κάνει τα πάντα για να φτάσει στην οικογένειά του… στη γυναίκα του και το παιδί του. Όταν όμως άρχισε να νυχτώνει είπε… ότι δεν θα τα καταφέρει. Τότε επικοινώνησε με τους ανθρώπους του… πιστεύοντας ότι δε θα τους ξαναδεί.

Έπειτα από τιτάνια προσπάθεια της 7ης ΕΜΑΚ και από τους χειριστές των μηχανημάτων του Δήμου Δομοκού και της Περιφέρειας που οδήγησαν τους διασώστες κοντά στο σημείο που είχε εγκλωβιστεί, τα μεσάνυχτα της Τετάρτης και μετά από σχεδόν 8 ώρες αγωνίας μέσα στα λασπόνερα και κάτω από καταρρακτώδη βροχή… η περιπέτειά του, τελείωσε.

Δείτε ένα βίντεο που τράβηξε, ο ίδιος:

Δείτε βίντεο από την επιχείρηση διάσωσης:

Με πληροφορίες από lamiareport.gr

 

Tags :