Την πρόθεσή του να συμμετέχει στις εκλογές με «μειονοτικό» κόμμα αποκάλυψε στον ΑΝΤΙ1, ο παλαιοχριστιανός Μανώλης και μάλιστα όπως είπε είναι θέμα ημερών να ανακοινωθεί!

Όπως είπε γίνεται συζήτηση για την ίδρυση κόμματος ώστε να διεκδικήσουνε τα δικαιώματά τους, οι παλαιοημερολογίτες και οι παλαιοχριστιανοί. Στο ερώτημα αν θα είναι πρόεδρος ή γραμματέας απάντησε ότι δεν ξέρει αν μπορεί να είναι πρόεδρος από το βουνό καθώς το βουνό δεν το εγκαταλείπει. Τέλος, στο ερώτημα τι θα κάνει με τα χρήματα σε περίπτωση που το υπό ίδρυση κόμμα καταλήξει στη Βουλή, ο Μανώλης είπε ότι ο Χριστός όταν ήρθε στον δρόμο έπιασε τα πάντα, ένα πράγμα δεν έπιασε… το χρήμα. Γι’ αυτό είχε τον Ιούδα και κατέληξε λέγοντας ότι το ζήτημα δεν είναι αν θα πληρώνονται αλλά αν θα μπορέσουν με πολιτικό και κοινωνικό αγώνα να προστατεύσουνε τα δικαιώματά τους.

Διαβάστε αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Γίνεται συζήτηση να κάνουμε μειονοτικό κόμμα για να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας ως παλαιοημερολογίτες, παλαιοχριστιανοί, Ρωμιοί στην ελληνική πολιτεία και στην Ευρώπη. Εγώ δεν ξέρω εάν μπορώ να είμαι πρόεδρος από το βουνό, το βουνό μου δεν το εγκαταλείπω. Είναι στα σκαριά, είναι θέμα ημερών να ανακοινωθεί. Πρέπει να κοιτάξουμε εάν θα υπαχθούμε στο Πατριαρχείο της Ρωσίας. Στην Ελλάδα οι παλαιοημερολογίτες έχουν υποστεί διωγμό. Τα “πιστεύω” μας δεν βλέπουμε να γίνονται ιδιαίτερα σεβαστά. Το ζήτημα δεν είναι αν θα πληρωνόμαστε, αλλά αν θα μπορέσουμε με πολιτικό και κοινωνικό αγώνα να προστατεύσουμε τον τρόπο ζωής μας. Εμένα η επιθυμία μου είναι να βοηθηθείτε εσείς, ο κόσμος, να μάθετε για τον εναλλακτικό τρόπο ζωής»,

Με πληροφορίες από protothema.gr/iefimerida.gr

Tags :