Ο Οδοντωτός, το ιστορικό τρενάκι της Αχαΐας κοντεύει να γίνει το τρενάκι του «τρόμου» καθώς στην διαδρομή, βράχοι «κρέμονται από μια κλωστή», σύμφωνα την Πυροσβεστική.

Έπειτα από αυτοψία της Πυροσβεστικής, μετά το πρόσφατο περιστατικό εγκλωβισμού 90 επιβατών εξαιτίας κατολίσθησης που «έφραξε» τη σιδηροδρομική γραμμή, κατέγραψε δεδομένα που δείχνουν ότι δεν είναι ασφαλή, η διέλευση του Οδοντωτού μέσω του φαραγγιού του Βουραϊκού. Αναλυτικότερα, Πυροσβέστες που βρέθηκαν στο σημείο αντίκρισαν βράχους που «κρέμονται από μία κλωστή» που δημιουργεί ερωτήματα για το τι μπορεί να συμβεί αν το τρένο περάσει και βράχοι πέσουν πάνω σε κάποιο βαγόνι ενώ, το βασικότερο ερώτημα είναι γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει παρθεί κανένα μέτρο συγκράτησης των βράχων.

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου, Γιώργος Μπέσκος, μιλώντας στην «Πελοπόννησο», δεν δίστασε να δηλώσει πως δεν αποκλείεται η περιοχή να βιώσει μια τραγωδία ανάλογη των Τεμπών. «Είχαμε την τραγωδία των Τεμπών και ακόμα οι υπεύθυνοι δεν έχουν βάλει μυαλό. Δεν έχει γίνει κανένα ουσιαστικό αντιδιαβρωτικό έργο. Όταν υπάρχουν βράχοι που κρέμονται κατά την πορεία του Οδοντωτού και πέσουν σ’ ένα βαγόνι, τότε τι θα γίνει; Κι από κάτω είναι ο γκρεμός. Είναι δεδομένο πως εάν δεν γίνουν τα συγκεκριμένα έργα, θα θρηνήσουμε θύματα στην περιοχή αυτή».

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας εντείνει τις προσπάθειές της, αναλαμβάνοντας συντονιστικό ρόλο ώστε να προωθήσει τη συνεργασία μεταξύ των συναρμόδιων φορέων. Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα Τρίτη 5/03/2024, αναμένεται να υπάρξει συνεργασία μεταξύ του περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη με τον αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Φωκίωνα Ζαΐμη για τη διοργάνωση σύσκεψης μεταξύ των υπουργείων Υποδομών και Μεταφορών, Περιβάλλοντος, του ΟΣΕ, των Δήμων Καλαβρύτων και Αιγιαλείας και της Ολυμπίας Οδού. Ο κ. Ζαΐμης με νεότερη επιστολή του ζήτησε από την παραχωρησιούχο να μειώσει τα διόδια για όσο διάστημα υπάρχει το πρόβλημα των κατολισθήσεων και της κλειστής παλαιάς Εθνικής Οδού, αλλά και την ανάληψη έργου από την εταιρεία για την υλοποίηση αντιπλημμυρικών παρεμβάσεων. Παρέμβαση γίνεται και προς την πλευρά του υπουργείου Περιβάλλοντος, ώστε το τοπικό Δασαρχείο να υλοποιήσει αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή ευθύνης του στον Βουραϊκό.

Με πληροφορίες από pelop.gr