Βίντεο ντοκουμέντο από την ώρα που ο 16χρονος Ρομά φεύγει από το βενζινάδικο στην οδό Ν. Μοναστηρίου παρουσίασε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, με τη Σία Κοσιώνη. 

Στο βίντεο φαίνεται ο ανήλικος που σταματά περίπου την 01.00 ώρα της Δευτέρας για να βάλει καύσιμα και αφού ο υπάλληλος τον εξυπηρετεί πατάει γκάζι και φεύγει χωρίς να πληρώσει. Ο υπάλληλος επιστρέφει μέσα στο κατάστημα όπου κάθονται Άνδρες της Ομάδας Διάς και τους αναφέρει το περιστατικό. Οι Άνδρες φεύγουν και ξεκινούν την καταδίωξη προς την κατεύθυνση διαφυγής του οχήματος ενώ ενημέρωσαν επίσης το τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης. Το όχημα ακολουθήθηκε από τους Αστυνομικούς με χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων, πραγματοποιώντας συνεχείς επικίνδυνους ελιγμούς για τους υπόλοιπους οδηγούς και κατευθύνθηκε προς την περιοχή των Διαβατών παραβιάζοντας αλλεπάλληλα φωτεινούς σηματοδότες και ενεργώντας συνεχώς επικίνδυνους ελιγμούς. Επίσης, επιχείρησε να εμβολίσει μετωπικά την μηχανή της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή των αστυνομικών, αγνοώντας εκ νέου τις εντολές τους. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση όπλου και έριξαν δύο φορές με σκοπό να ακινητοποιήσουν το όχημα, με αποτέλεσμα ο οδηγός να χάσει τον έλεγχο και να πέσει σε τοίχο. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος στο εφημερεύον Νοσοκομείο με σταθμό του ΕΚΑΒ όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Ιπποκράτειο, ενώ νωρίτερα υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο κεφάλι, καθώς έφερε τραύμα από πιστόλι.

Για το συμβάν άμεσα ενημερώθηκε η οικεία Εισαγγελική Αρχή, η οποία εποπτεύει την διενεργούμενη προανάκριση και πραγματοποιήθηκε αυτοψία παρουσία Εισαγγελικού λειτουργού, ενώ ο αστυνομικός που έκανε χρήση όπλου συνελήφθη και από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης σε βάρος του, ενώ παράλληλα τέθηκε σε διαθεσιμότητα. Επίσης, οι συνάδελφοί που συμμετείχαν στο συμβάν, έχουν κληθεί να καταθέσουν.

Σημειώνεται ότι το απόγευμα, ξέσπασαν επεισόδια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης όπου ομάδες Ρομά διαμαρτύρονταν για τον τραυματισμό του 16χρονου. Τα επεισόδια ξεκίνησαν από Νοσοκομείο Ιπποκράτειο όπου έκαψαν κάδους, αναποδογύρισαν και βανδάλισαν ένα σταθμευμένο ΙΧ ενώ κρατούσαν πέτρες, τούβλα, σίδερα και άλλα αντικείμενα ώστε να επιτεθούν στις αστυνομικές δυνάμεις.