Έντρομοι οι κάτοικοι στο Μαντούδι Ευβοίας, βγήκαν στους δρόμους νωρίς το πρωί από το χτύπημα του εγκέλαδου!

Ο σεισμός μεγέθους 5,2 Ρίχτερ έσπασε τζαμαρίες και προκάλεσε μικροζημιές σε σπίτια και καταστήματα όπως σε ένα μίνι μάρκετ όπου κάμερα ασφαλείας καταγράφει τον ιδιοκτήτη να πετάγεται από την καρέκλα, την ώρα του σεισμού και να τρέχει προς τα έξω. Την ίδια στιγμή εμπορεύματα αρχίζουν να πέφτουν από τα ράφια.

Οι μαθητές που βρίσκονταν στα σχολεία βγήκαν έξω από τις αίθουσες ενώ μικρές κατολισθήσεις έχουν γίνει σε επαρχιακό δρόμο από Πήλι προς Βλαχιά της κεντρικής Εύβοιας.

Ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων: «Έχει υπάρξει αναστάτωση στους κατοίκους. Σε κάποιες περιπτώσεις έχουμε σπασμένα τζάμια και πτώσεις ειδών από τα ράφια των καταστημάτων. Μέχρι στιγμής στις υποδομές δεν έχει υπάρξει κάποια άλλη ενημέρωση. Μία μικρή κατολίσθηση στον δρόμο από Πήλι προς Βλαχιά προς την πλευρά της ακτής του Αιγαίου έχει εντοπιστεί και ήδη κινούνται τα μηχανήματα για να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία. Ωστόσο, οι σεισμολόγοι είναι καθησυχαστικοί με τους μετασεισμούς. Οι έλεγχοι όμως συνεχίζονται σε όλες τις υποδομές».

Με απόφαση του δημάρχου Μαντουδίου, Λίμνης, Αγίας Άννας, Γιώργου Τσαπουρνιώτη, σήμερα τα σχολεία της περιοχής θα παραμείνουν κλειστά. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι γονείς έχουν ειδοποιηθεί να παραλάβουν τα μικρά παιδιά από τα σχολεία ενώ τα μεγαλύτερα παιδιά θα επιστρέψουν με λεωφορεία στα σπίτια τους ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί τραυματισμός και κατάρρευση ακινήτων.

Δείτε το βίντεο:

Tags :