Τα κινητά τηλέφωνα και οποιαδήποτε άλλη ηλεκτρονική συσκευή ή παιχνίδι που διαθέτει σύστημα επεξεργασίας εικόνας και ήχου θα αποχωριστούν οι μαθητές καθώς, το Υπουργείο Παιδείας απαγορεύει τη χρήση τους… στα σχολεία!

Η απόφαση αυτή πάρθηκε έπειτα από καταγγελίες συνεχόμενων περιστατικών bullying μέσω της δημοσίευσης βίντεο στα κοινωνικά δίκτυα με περιστατικά εκφοβισμού αλλά και άσεμνο περιεχόμενο από τους μαθητές.

Το Υπουργείο Παιδείας αυστηροποιεί άμεσα τις ποινές προκειμένου να τηρηθεί απαρέγκλιτα η απαγόρευση που ήδη είναι σε ισχύ. Όσοι μαθητές αναρτούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βίντεο με τα οποία εκθέτουν ή διακωμωδούν συμμαθητές τους κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου, θα τιμωρούνται ακόμα και με οριστική αποβολή από το σχολείο τους. Από εκεί και πέρα, προτού φτάσει η κατάσταση σε αυτό το σημείο, θα είναι υποχρεωτικό οι μαθητές να παραδίδουν τα κινητά τους τηλέφωνα κάθε μέρα, στο σχολείο με την έναρξη του μαθήματος. Οι ποινές εάν κάποιος μαθητής βρεθεί με κινητό, θα είναι από ωριαία αποβολή, ακόμα και ημερήσια αλλά σε περίπτωση που έχει επαναληφθεί κάτι τέτοιο.

Με πληροφορίες από zougla.gr

Tags :