Ποιος θα φανταζόταν ότι θα έρχονταν μέρες που δεν θα  μπορούσες να βγείς από το σπίτι χωρίς να ”κρύψεις” το πρόσωπό σου με ένα κομμάτι ύφασμα. Κι ‘όμως ήρθαν αυτές οι μέρες… και δεν σου είναι καθόλου ευχάριστο! Σκέφτεσαι πόσες ώρες έχεις σπαταλήσει από την ζωή σου, ψάχνοντας τι προστάζει η μόδα… στο μακιγιάζ, ώστε να διαλέξεις χρώματα αλλά και τεχνικές και να τις εφαρμόσεις στο πρόσωπό σου… ώστε να νιώσεις όμορφη, ελκυστική και γεμάτη αυτοπεποίθηση! Και τώρα όλα αυτά που έχεις μάθει πρέπει να τα κρύψεις γιατί έτσι προστάζει ένας ιός! Και μαζί πρέπει να κρύψεις  την προσωπικότητά σου, την διάθεσή σου και τόσα  όμορφα συναισθήματα που αντανακλώνται σε αυτό! Ναι.. δέχεσαι την μάσκα και κατανοείς τους λόγους! Δεν δέχεσαι όμως εξαιτίας αυτής να χάσεις την ικανότητα επικοινωνίας και το προσωπικό σου στυλ! Και γι’ αυτό ψάχνεις τρόπους να ισορροπήσεις μόδα και προστασία! Έχεις την ανάγκη να καλύψεις το πρόσωπό σου και να προφυλάξεις την υγεία σου. χωρίς όμως να χαθεί το χαμόγελό σου… ο κώδικας επικοινωνίας με τους ανθρώπους γύρω σου… και επιλέγεις μια σιωπηλή γλώσσα που φανερώνει πολλά, όχι μόνο για εσένα που φοράς την μάσκα αλλά και για το κοινωνικό σύνολο και το πολιτισμικό περιβάλλον στο οποίο ζεις. Και δημιουργείς μόδα.

 

Το trend της εποχής είναι η face shield, η προστατευτική ασπίδα προστασίας που συναντάμε να την φορούν άνθρωποι κυρίως σε καφέ, εστιατόρια και κλαμπ αλλά και άνθρωποι που θέλουν να είναι in fashion, σε όποιες συνθήκες. Μέχρι χθες… γιατί σύμφωνα με νέα εγκύκλιο, οι ασπίδες προσώπου δεν ισοδυναμούν με μάσκα και η χρήση τους γίνεται συμπληρωματικά με τις μάσκες προστασίας. Εάν πρόκειται να χρησιμοποιήσεις ασπίδες προσώπου, πρέπει να διασφαλιστεί η σωστή σχεδίαση, που καλύπτει τις πλευρές του προσώπου και κάτω από το πιγούνι, καθώς και ο επαρκής καθαρισμός και απολύμανσή τους. Επίσης οι ασπίδες που καλύπτουν μερικώς το πρόσωπο ή μόνο το στόμα και τη μύτη (mouth shields) θα πρέπει να αποκλείονται γιατί δεν προσφέρουν προστασία ούτε σ ‘εσένα ούτε σε άλλο άτομο και δεν θεωρούνται ότι αποτελούν μάσκα προστασίας. Στην ίδια εγκύκλιο διευκρινίζεται ότι κρίσιμης σημασίας για την αποτελεσματικότητα χρήσης της μάσκας είναι η σωστή εφαρμογή της, έτσι ώστε να μην αφήνει κατά το δυνατόν κενά μεταξύ προσώπου και μάσκας. Έτσι, η χρήση μόνο ασπίδας καταργείται και γίνεται υποχρεωτική η χρήση μάσκας ή συνδυαστική η χρήση μάσκας με ασπίδα.

Ίσως ήρθε η εποχή που πρέπει να μείνουμε ένα βήμα πίσω από την μόδα… ώστε να κάνουμε πολλά βήματα μπροστά… σε ένα υγιές μέλλον!

 

 

 

 

 

Tags :