Κινηματογραφική ταινία… θύμισε η επίδειξη μόδας με τίτλο «I wish you were here» του οίκου Yves Saint Laurent. Ο σχεδιαστής  Anthony Vaccarello επέλεξε την έρημο για να παρουσιάσει τις δημιουργίες του… κόβοντας την ανάσα όλων, καθώς τα μοντέλα με βλέμμα γεμάτο ηρεμία περπατούν σε μία άκρως μυστικιστική πασαρέλα, με αργό ρυθμό πάνω στις ψηλοτάκουνες killer μπότες του Saint Laurent! Καθηλωτική η άνεση της ελευθερίας κινήσεών τους επάνω στην κινούμενη άμμο… που σε συνδυασμό με τις μαλακές υφές και τα ζεστά χρώματα των ρούχων φωνάζουν μέσα στην ησυχία της άγονης γης …  με μία ευγένεια ψυχής, «εύχομαι να ήσουν εδώ»…

Σε ένα αλληγορικό film, η επίδειξη ξεκινά με το μονόγραμμα του YSL χαραγμένο στην άμμο και τελειώνει με φωτιά που προχωρά μαζί με τα μοντέλα, σαν να τους δείχνει τον δρόμο προς την επιβίωση… καίγοντας κάθε εμπόδιο που συναντούν…όπως το κενό και τον θάνατο! Ο ουρανός και η γη, γίνονται ο καθρέφτης αντανάκλασης των συναισθημάτων του σχεδιαστή, αλλά και των δικών μας… συναισθήματα όπως η μοναξιά και η στέρηση που έχουν κυριεύσει ολόκληρο τον πλανήτη… αλλά περισσότερο το μυαλό και την ψυχή μας!

Η έρημος δοκιμάζει τις αντοχές μας… και εμείς  όπως αναζητάμε το νερό σε αυτό το πρωτόγονο έδαφος…  έτσι αναζητάμε την σωτηρία, στο άγονο μέλλον της ζωής μας! Η μόδα και η τέχνη έρχονται να μας  δώσουν μία αγκαλιά, που μας λείπει τόσο… και να μας δείξουν τον τρόπο… που δεν είναι άλλος από την εσωτερική αναζήτηση μας, μακριά από την ύλη και πιο κοντά στον θεό και στο ανώτερο επίπεδο του αυτού μας! Ίσως η πιο δύσκολη δοκιμασία του ανθρώπινου είδους , του αλλάξει σκέψη, διάθεση… φέρει την κάθαρση και το απαλλάξει από τη μοίρα του!

 

 

Tags :