Στους δύο, τρίτος δεν χωρεί! Και όμως τους τελευταίους μήνες ίσως κάποιοι από εσάς να νιώθετε απειλή από ένα τρίτο πρόσωπο στην σχέση σας ή όσοι από εσάς είστε single, νιώθετε τα βράδια κάποια παρουσία στην κρεβατοκάμαρά να σας κοιτά απειλητικά! Όχι δεν αρχίζετε να παρανοείτε… η απειλή υπάρχει αλλά δεν προέρχεται από άνθρωπο! Είναι ο COVID19 και είναι πιο ζηλιάρης, πιο κτητικός και πιο μονογαμικός από οποιονδήποτε σύντροφο πάνω στον πλανήτη! Δεν αγαπά και δεν αγαπιέται… δεν του αρέσει το παιχνίδι της αποπλάνησης αλλά ξέρει να παίζει καλά το παιχνίδι του μυαλού. Γι’ αυτό και έχει εισχωρήσει με μεγάλη ευκολία στο δικό σας και εν συνεχεία στο κρεβάτι σας! Και εσείς με πεσμένη λίμπιντο και σεξουαλική ζωή σε χειμερία νάρκη σκέφτεστε… πόσο ασφαλές είναι να κάνω σεξ… μπορεί ένας ιός να σταματήσει τον έρωτα;

Δεδομένου ότι ο ιός ήρθε για να μείνει, όχι μόνο στην κοινωνική αλλά και στην σεξουαλική ζωή μας και μεταδίδεται εύκολα με το άγγιγμα και το φιλί… είναι ικανός για όλα!

Ας ξεκινήσουμε με εσάς που έχετε σύντροφο και ζείτε κάτω από την ίδια στέγη. Εσείς είστε οι τυχεροί της ιστορίας εφόσον η σχέση σας είναι υγιής, καθώς μπορείτε να την αναζωογονήσετε και να απολαμβάνετε ο ένας τον άλλον καθημερινά. Προσοχή όμως αν τυχόν ένας από τους δύο παρουσιάσει ύποπτα συμπτώματα.

Εδώ υπάρχουν και τα ζευγάρια που έχουν και αυτά μία εξίσου υγιή σχέση αλλά δεν ζούνε μαζί και περνούν περιόδους καραντίνας χωριστά. Εδώ τι κάνετε; Καταρχήν σταματήστε να νιώθετε ενοχές και ανασφάλεια ότι επειδή τηρείται τα μέτρα… ίσως δείχνετε στον σύντροφο σας ότι δεν τον εμπιστεύεστε. Πιστέψτε μας και αυτός το ίδιο νιώθει. Επικεντρωθείτε ο ένας στον άλλον, βάζοντας την φαντασία σας να δουλέψει και βρείτε τρόπους να απολαύσετε τον έρωτα χωρίς… απευθείας επαφή!

Όσο για εσάς που δεν έχετε σταθερή σχέση… συγγνώμη αλλά τα νέα δεν είναι καθόλου καλά… αφού ήρθε η ώρα να ξεχάσετε τα one night stand και τις περιστασιακές σχέσεις με αγνώστους, καθώς αυτό θα έθετε την υγεία σας σε μεγάλο κίνδυνο. Ποτέ δεν μπορείς να εμπιστευτείς κάποιον που δεν ξέρεις καλά ακόμα και αν δεν έχει συμπτώματα… οι ασυμπτωματικοί είναι πολλοί και είναι δίπλα μας!

Κάπου εδώ έχουμε ανάγκη την γνώμη των ειδικών γιατρών και σεξολόγων να μας απαντήσουν αν μπορούμε και με ποιόν τρόπο να είμαστε ενεργοί στο κρεβάτι μας!

Κατά την γνώμη τους, η αποχή για ένα μικρό χρονικό διάστημα από το σεξ δεν είναι επικίνδυνη αλλά ένα ακόμα μέτρο πρόληψης και καταπολέμησης του ιού για τον εαυτό μας, τον σύντροφό μας και ολόκληρη την κοινωνία. Εστιάζουμε στο παρόν για να έχουμε μέλλον! Υπομονή… ιός είναι θα περάσει!

Οδηγίες για ασφαλές σεξ 

  • Επιλέξτε σύντροφο που εμπιστεύεστε.
  • Αποφύγετε να βρίσκεστε συντρόφους online και να κλείνετε ραντεβού. Αρκεστείτε σε εναλλακτικές όπως το διαδικτυακό σεξ.
  • Αποφύγετε φιλιά και προτιμήστε σεξουαλικές στάσεις που δεν φέρνουν σε επαφή τα δύο πρόσωπα.
  • Να τηρείται όλους τους κανόνες υγιεινής πριν και μετά το σεξ.
  • Μετά από επαφή με άτομο που δεν ανήκει στον κύκλο σας παρακολουθείτε τον εαυτό σας για ύποπτα συμπτώματα.
  • Μην κάνετε σεξ αν δεν αισθάνεστε καλά.