Η Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας, δίνει πολύτιμες συμβουλές στους υποψήφιους των Πανελλήνιων Εξετάσεων για την αντιμετώπιση των πολύ υψηλών θερμοκρασιών που ήδη έχουν ”χτυπήσει” τη χώρα μας.

Οι υποψήφιοι των Πανελληνίων θα πρέπει να αποφεύγουν την κατανάλωση ροφημάτων καφεΐνης ή διαφόρου τύπου ενεργειακών ποτών και να προτιμούν νερό ενώ τα ελαφριά γεύματα, τα φρούτα και λαχανικά πρέπει να είναι οι πρώτες διατροφικές επιλογές τους.

Πειραματισμοί τελευταίας στιγμής, κατανάλωση μη θρεπτικών γευμάτων ή αμφιβόλου ποιότητας συμπληρωμάτων προς διέγερση της διαύγειας και της έντασης της μελέτης απαγορεύονται καθώς μπορεί να αποδειχθούν άκρως επικίνδυνα για την υγεία.

Τα ρούχα που θα φορούν πρέπει να είναι ανοιχτόχρωμα ενώ δεν πρέπει να ξεχνούν τα γυαλιά ηλίου και τα καπέλα. Κατά την διάρκεια της αναμονής, έναρξης ή ολοκλήρωσης των εξετάσεων πρέπει να αποφεύγουν τους χώρους με ήλιο.

Τέλος, αν κάποιος από τους εξεταζόμενους πάσχει από αναπνευστική πάθηση θα πρέπει να είναι σε συνεχή επαφή με τον θεράποντα πνευμονολόγο για λήψη εξατομικευμένων θεραπευτικών οδηγιών, καθώς και συστάσεων ως προς την ορθή φύλαξη των εισπνεόμενων συσκευών.

Tags :