«Happy Twosday» είναι η ευχή που έχει κατακλύσει σήμερα 22/2/2022 τα social media με εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον πλανήτη να είναι ενθουσιασμένοι και άλλους τόσους να αναρωτιούνται για το κρυφό μήνυμα που μπορεί να κρύβει η σημερινή ημερομηνία! Ακόμη και η Google δεν ήθελε να χάσει τον εορτασμό αυτής της ευοίωνης ημέρας γι’ αυτό και οι χρήστες που πληκτρολογούν σήμερα, “2/22/2022” στη γραμμή αναζήτησης θα δουν το μήνυμα που θα γράφει “Happy Twosday 2 You ενώ ταυτόχρονα η οθόνη τους γεμίζει από αμέτρητα πολύχρωμα κομφετί!

Τι συμβαίνει όμως με την σημερινή ημέρα που έχει δημιουργήσει φρενίτιδα στον πλανήτη;

Η απάντηση είναι απλή, πρόκειται για μία ημέρα ορόσημο αφού ο κάθε άνθρωπος μπορεί να την ζήσει μια φορά στη ζωή του. Είναι «καρκινική», που σημαίνει ότι η ημερομηνία διαβάζετε είτε από την αρχή είτε από το τέλος το ίδιο, ανεξάρτητα από το αν η κάθε χώρα χρησιμοποιεί τη μορφή ημέρας-μήνας-έτος ή έτους-μήνας-ημέρας και θα ξανασυμβεί κάτι τέτοιο σε 200 χρόνια ενώ οι επόμενες γενιές ανθρώπων θα πρέπει να περιμένουν άλλα 20.000 χρόνια !

Αυτό που την κάνει επίσης ξεχωριστή είναι ότι πέφτει Τρίτη, δηλαδή τη δεύτερη ημέρα της εβδομάδας, που σηματοδοτεί σύμφωνα με αριθμολόγους, ένα ορόσημο. Το απόλυτο παλίνδρομο θα συμβεί στις 2:22 π.μ. ή μ.μ. ή στις 22:22 στρατιωτική ώρα.

Το “Twosday” είναι μόνο ένα από τα πολλά ραντεβού με παλίνδρομο αυτή την εβδομάδα. Ξεκινώντας τη Δευτέρα, κάθε μέρα για τον υπόλοιπο μήνα είναι ένα παλίνδρομο, χρησιμοποιώντας τη σημείωση ημερομηνίας των Ηνωμένων Πολιτειών (2/20/22, 2/21/22, 2/22/22, 2/23/22, 2/ 24/22, 25/2/22, 26/2/22, 27/2/22 και 28/2/22).

Δεν θα υπάρχουν άλλες ημερομηνίες παλίνδρομου για το υπόλοιπο του έτους, εκτός και αν ακολουθήσετε τη μορφή ημέρας/μήνας/έτος, όπου έχουν ήδη πραγματοποιηθεί τρεις (22/1/22, 2/2/22 και 22/2/ 22), σύμφωνα με το Farmer’s Almanac . Αυτές οι επερχόμενες ημερομηνίες παλίνδρομου θα είναι: 22/3/22, 22/4/22, 22/5/22, 22/6/22, 22/7/22, 22/8/22, 22/9/22 και 22 /11/22.

Πέρυσι είχαμε 22 παλίνδρομες ημερομηνίες τουλάχιστον τεσσάρων ψηφίων, ένα σπάνιο φαινόμενο που δεν θα ξανασυμβεί για 90 χρόνια, το 2111.

Μερικοί άνθρωποι, θεωρούν τυχερή την σημερινή ημέρα πνευματική καθώς πιστεύουν ότι όταν κάποιος βλέπει συνεχώς έναν επαναλαμβανόμενο αριθμό, είναι ένα σημάδι από το σύμπαν ότι κάποια αόρατη δύναμη εκεί έξω, τους προστατεύει και τους καθοδηγεί σωστά ώστε να παίρνουν σωστές αποφάσεις για την ζωή τους.

Επίσης, υπάρχει και η άποψη που έχει να κάνει με την αριθμολογία βάση της οποίας ο αριθμός 2 είναι ο μόνος άρτιος πρώτος αριθμός και συμβολίζεται με δυο κάθετες γραμμές που αντιπροσωπεύουν τον άνδρα και τη γυναίκα, τη μέρα και τη νύχτα, τη ζωή και το θάνατο, τη θλίψη και τη χαρά και τον πόλεμο και την ειρήνη.

Ο αριθμός 2, ενεργοποιεί όλο και περισσότερα τα ΣΥΝ σε σχέση με άλλους αριθμούς. Ο αριθμός 2 είναι γεννημένος για συνεργασίες και διπλωματία. Ξέρει πολύ καλά να δίνει συναισθηματική υποστήριξη, είναι υπέροχος φίλος, σύντροφος και συνεργάτης. Βέβαια η συνεργασία με το 2 μπορεί πολλές φορές θυμίζει περπάτημα το ζογκλέρ στο τεντωμένο σχοινί γι’ αυτό θέλει πολλές ισορροπίες και διπλωματία. Όμως μόλις καταλάβουμε τα ΣΥΝ του 2 και τα αναπτύξουμε θα έχουμε τους καλύτερους συνεργάτες. Ο αριθμός 2 έχει πολύ υπομονή που κάποιες φορές αυτή η υπομονή μπορεί να προβάλλεται προς τα έξω ως απάθεια και τεμπελιά.

Βέβαια, επειδή αυτός ο αριθμός περιέχει μέσα του πολύ μεγάλη ευαισθησία είναι πολύ σημαντικό να μάθει να βάζει σωστά όρια, να μετασχηματίζει την Συμπόνια στην Ενσυναίσθηση. Στους ανθρώπους που αγαπούν τον αριθμό 2, αρέσει πολύ να τους εκδηλώνουν τον θαυμασμό και την αγάπη τους. Συνήθως έχουν πολύ καλούς τρόπους, αφού είναι γεννημένοι διπλωμάτες. Εκπέμπουν ομορφιά, καλοσύνη και κατανόηση. Οι γυναίκες ως κανόνας είναι άψογες νοικοκυρές. Για τον αριθμό 2 είναι πολύτιμη επίσης η φιλία.

Στην Κίνα θεωρείται τυχερός αριθμός καθώς όλα τα καλά που έρχονται σε ζευγάρια, ενώ κατά τους Πυθαγόρειους είναι άτυχος, καθότι είναι της διαίρεσης.
Στην ταοϊστική φιλοσοφία το Γιν και το Γιανγκ είναι οι δύο δυνάμεις που κρατούν το σύμπαν, σε τέλεια ισορροπία.

Στη Βίβλο είναι ο αριθμός της Εύας, της πρώτης γυναίκας. Εκεί αναφέρεται και ότι η δεύτερη ημέρα της δημιουργίας είναι η μόνη που στην οποία δεν αναφέρεται το ‘είδε ο Θεός ότι ήταν καλό’ στη δημιουργία του στερεώματος ανάμεσα στα νερά και το διαχωρισμό των νερών “που ήσαν κάτω από το στερέωμα από τα νερά που ήσαν επάνω από το στερέωμα. Και έγινε έτσι. Και ονόμασε ο Θεός το στερέωμα ουρανό. Και έγινε εσπέρα, και έγινε πρωί, ημέρα δεύτερη”.  Άρα το 2 ίσως να είναι και άτυχο.

Στα ταρό είναι το χαρτί της Αρχιέρειας που συμβολίζει τη σοφία και την καλή κρίση. Υποδηλώνει βέβαια, και τη λήψη κακών αποφάσεων.

Στο ναό του Σολομώντα, του πρώτου ναού της Ιερουσαλήμ υπάρχουν δυο στύλοι. Αυτοί εμφανίζονται στο χαρτί των ταρό που λέγαμε.

Στον Ιουδαϊσμό κάθε γεύμα του Σαββάτου ξεκινά με δύο καρβέλια ψωμί που ονομάζονται challot. Τα δύο challot αντιπροσωπεύουν το μάννα που έφαγαν οι Ισραηλίτες κατά το ταξίδι τους στην έρημο, μετά την έξοδο από την Αίγυπτο.

Στο Ισλάμ δύο άγγελοι ακολουθούν τον κάθε άνθρωπο και γράφουν τις καλές και τις κακές του πράξεις.

Μια παλιά δεισιδαιμονία αναφέρει ότι αν δύο άνθρωποι πλύνουν τα χέρια τους στο ίδιο μπολ (νιπτήρα κλπ) ταυτόχρονα, θα μαλώσουν πριν νυχτώσει.

Με πληροφορίες από: omorfizoi.gr, dailymail.co.uk, edition.cnn.com, news247.gr

Tags :