Μία εικόνα πρωτοφανή και τρομακτική… αντίκρυσαν οδηγοί που βρέθηκαν πριν λίγες μέρες στην Οδό 74, ανάμεσα στις πόλεις Χενεράλ Μαδαριάγα και Πιναμάρ της Αργεντινής. Ένας πανύψηλος «σκοτεινός πύργος», πρόβαλε στον ορίζοντα ψηλά στον ουρανό… που θύμιζε ανεμοστρόβιλο. Δεν ήταν όμως ανεμοστρόβιλος αλλά ένα σμήνος κουνουπιών που σχημάτισαν αυτό το περίεργο twister και κατέγραψε με το κινητό του ένας οδηγός αυτοκινήτου, που ακούγεται να λέει : «δείχνει να μεγαλώνει, δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο ποτέ στη ζωή μου».

Ο Χουάν Χοσέ Γκαρσία, ερευνητής στο Κέντρο Παρασιτολογικών και Διανυσματικών Μελετών (CEPAVE) δήλωσε στα τοπικά ΜΜΕ ότι οι έντονες βροχοπτώσεις προκάλεσαν πλημμύρες με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν μεγάλες δεξαμενές νερού στα οποία τα θηλυκά κουνούπια γεννούν τα αυγά τους. Αυτό συχνά οδηγεί στη γέννηση «τεράστιων αριθμών» εντόμων που εισβάλλουν στις πόλεις. Παρόλα αυτά δεν αποτελούν απειλή για τον άνθρωπο, αλλά έχουν τη δυνατότητα να παρεμβαίνουν στις γεωργικές δραστηριότητες. Οι κάτοικοι της περιοχής θα πρέπει να κάνουν υπομονή καθώς σε 15 μέρες τα κουνούπια θα αρχίσουν να εξαφανίζονται.

Οι κάτοικοι αντέδρασαν ζητώντας να γίνουν ψεκασμοί όμως η Διεύθυνση Zoonosis του δήμου Πιναράμ, απάντησε λέγοντας πως κάτι τέτοιο θα ήταν αναποτελεσματικό, καθώς θα σκότωνε μόνο ένα μικρό μέρος του πληθυσμού των κουνουπιών στην περιοχή και θα γινόταν η αιτία αύξησης εισαγωγής τοξικών χημικών ουσιών στην τροφική αλυσίδα. Λόγω αυτών των περιβαλλοντικών ανησυχιών, ο δήμος αναφέρει ότι διατηρεί τον ψεκασμό για ακραίες περιπτώσεις όπου υπάρχει πραγματική απειλή για τη γενική δημόσια υγεία.

Οι ντόπιοι στην προσπάθειά τους να προστατευτούν χρησιμοποιούν εντομοαπωθητικά, διασφαλίζουν ότι τα παράθυρά τους έχουν καλής ποιότητας σίτες και διατηρούν καλά προφυλαγμένες  πηγές νερού όταν δεν χρησιμοποιούνται.

Δείτε το φαινόμενο, στο video που ακολουθεί:

Πηγή: dailymail.co.uk