Για φόνο κατηγορούνται ο πατέρας και η θετή μητέρα ενός 4χρονου κοριτσιού με σύνδρομο Ντάουν, στην Αυστραλία αφού το άφησαν να πεθάνει από ασιτία και στη συνέχεια να το φάνε αρουραίοι.

Πριν έναν χρόνο, στις 25 Μαΐου οι αστυνομικοί που έφτασαν στο Brisbane της Αυστραλίας αντίκρυσαν ένα αποτρόπαιο θέαμα, ένα κοριτσάκι νεκρό με βαθιές πληγές στο πρόσωπο και στην πλάτη του, που όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια οφείλονταν σε δαγκώματα αρουραίων.

Ανατριχιαστική είναι η κατάθεση που έδωσε o ιατροδικαστικής παθολόγος Dr Andrew Kedziora, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά ότι οι πληγές έφταναν «μέχρι το κόκκαλο».

«Εάν ένα παιδί μπορεί να κινηθεί έστω και λίγο και να αλλάξει τη θέση του, αυτό θα βελτιώσει αμέσως την κυκλοφορία ή τη ροή του αίματος μέσω αυτής της περιοχής και θα επιβραδύνει ή θα αναστρέψει αυτές τις αλλαγές», είπε ο Dr. Kedziora.

«Το γεγονός λοιπόν ότι αυτές οι πληγές υπάρχουν και είναι τόσο βαθιές δείχνει ότι για αρκετή ώρα το παιδί δεν κουνήθηκε καθόλου».

Ορισμένες πληγές βρέθηκαν επίσης στα οστά της λεκάνης της, οι οποίες θα μπορούσαν να προκλήθηκαν από την πίεση από ρούχα, όπως πάνες.

Το παιδί είχε επίσης σημάδια παγκρεατίτιδας, που συχνά προκαλείται από κακή διατροφή και χρόνια αφυδάτωση συμπλήρωσε ο γιατρός.

Οι φρικιαστικές λεπτομέρειες αποκαλύφθηκαν στο δικαστήριο δείχνουν την σκληρότητα με την οποία οι γονείς αντιμετώπισαν το παιδί, όπως επίσης ότι πριν το ανακαλύψουν οι αρχές ήταν για δύο ολόκληρες ημέρες νεκρό.

Το ζευγάρι θα δικαστεί στο Ανώτατο Δικαστήριο, αλλά δεν έχει οριστεί ακόμη ημερομηνία και εξακολουθούν να βρίσκονται υπό κράτηση, αφού κατηγορήθηκαν για μία κατηγορία φόνου και μία άλλη για σκληρότητα παιδιών.

Πηγή: mirror.co.uk