Η Αυστραλία κατέγραψε την πιο καυτή ημέρα στην ιστορία της από τις 2 Ιανουαρίου του 1962, με το θερμόμετρο να αγγίζει τους 50,7 °C .

Το Onslow και οι γύρω περιοχές αναμένεται να καταγράψουν υψηλότερες θερμοκρασίες, αφού σύμφωνα με τους επιστήμονες η Δυτική Αυστραλία ανέφερε μεγάλες πυρκαγιές τον περασμένο μήνα, όπως αυτή κοντά στον ποταμό Μάργκαρετ που κατέκαψε περισσότερα από 6.000 εκτάρια γης.

Το Γραφείο Μετεωρολογίας επιβεβαίωσε ότι σήμερα Πέμπτη το Onslow, ισοφάρισε το ρεκόρ στις 14:26 τοπική ώρα (22:26 GMT). Δύο άλλες πόλεις, η Mardie και η Roebourne, ανέφεραν θερμοκρασίες άνω των 50 C.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, η μέση θερμοκρασία στο Onslow αυτή την εποχή του χρόνου είναι 36,5 °C  με τον μετεωρολόγο Λουκ Χάντινγκτον, να δηλώνει ότι η συσσώρευση ζεστού αέρα στην περιοχή προκλήθηκε από την έλλειψη καταιγίδων.

Η ζέστη που έσπασε ρεκόρ έρχεται λίγες μέρες μετά από μια έκθεση από το δορυφορικό σύστημα της ΕΕ που επιβεβαίωσε ότι τα τελευταία επτά χρόνια ήταν τα θερμότερα που έχουν καταγραφεί. Τα κύματα καύσωνα γίνονται πιο πιθανά και πιο ακραία λόγω της κλιματικής αλλαγής που προκαλείται από τον άνθρωπο.

Ο κόσμος έχει ήδη θερμανθεί κατά περίπου 1,2 βαθμούς Κελσίου από την έναρξη της βιομηχανικής εποχής και οι θερμοκρασίες θα συνεχίσουν να αυξάνονται εκτός εάν οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο κάνουν απότομες περικοπές στις εκπομπές.

Πηγή: bbc.com