Σύμφωνα με μια πανάρχαια παράδοση στο Timbuktu του βόρειου Μάλι, στην πόλη, ομάδες… βγήκαν στους δρόμους τη νύχτα για να παγιδεύσουν, να πιάσουν, να γδάρουν, να μαγειρέψουν και να φάνε γάτες!

Μάλιστα, χορεύουν και τραγουδούν μετά από ένα επιτυχημένο κυνήγι και πετούν τα τομάρια των θηραμάτων πάνω σε ηλεκτρικά καλώδια πάνω από τα σοκάκια.

«Το σκότωσα πριν από λίγες μέρες», λέει ένας 15χρονος κυνηγός δείχνοντας ένα τομάρι γάτας που κρέμεται εκεί κοντά και φουσκώνει από υπερηφάνεια. Ανάμεσα στους κυνηγούς είναι παιδιά 6 και 12 ετών, τα οποία κυνηγούν τη νύχτα και πηγαίνουν στο σχολείο την ημέρα.

Το όπλο που χρησιμοποιούν τα περισσότερα παιδιά είναι μια ξύλινη παγίδα που μοιάζει με κλουβί, η οποία περιέχει ένα κομμάτι προβάτου ως δόλωμα και μπορεί να τραβηχτεί και να κλείσει με ένα κομμάτι σπάγκο. Άλλα παιδιά, χρησιμοποιούν δάδες για να μπορούν να κυνηγούν και να σκοτώνουν το θήραμά τους με ρόπαλα και άλλα σκύλους. Στη συνέχεια, οι ενήλικες επιτρέπουν στα παιδιά να χρησιμοποιούν μαγειρικά σκεύη για να μαγειρέψουν το ”κυνήγι” τους.

Κανένας από τους κατοίκους του Τιμπουκτού που ρωτήθηκαν από το Γαλλικό Πρακτορείο δεν μπόρεσε να χρονολογήσει την προέλευση της παράδοσης του κυνηγιού της γάτας της πόλης, αν και αρκετοί το έθεσαν ως ιεροτελεστία για τα αγόρια.

Πηγή: france24.com