Ονομάζεται ”Baarack”… και βρέθηκε να περιπλανιέται απελπισμένος και ταλαιπωρημένος… ανάμεσα σε δέντρα, άγρια ζώα… έχοντας να αντιμετωπίσει όλους τους κινδύνους που μπορεί να κρύβει ένα δάσος. Μα το πιο δύσκολο από όλα ήταν το βάρος… που κουβαλούσε πάνω του, τα τελευταία 5 χρόνια!

Πρόκειται για έναν απόγονο του mouflon, ενός άγριου προβάτου που προέρχεται από την περιοχή της Κασπίας από την ανατολική Τουρκία, την Αρμενία, το Αζερμπαϊτζάν και του Ιράν από το οποίο, ο Baarack και το είδος του έχουν εκτραφεί επιλεκτικά με την πάροδο των αιώνων και πλέον η επιβίωσή τους σε βραχώδες έδαφος είναι πολύ δύσκολη καθώς πλέον η διατροφή, η στέγη και η προστασία τους στηρίζεται αποκλειστικά στον άνθρωπο.

Ο ”αγνός” φίλος μας βρέθηκε ελεύθερος στην άγρια φύση περίπου 65 χιλιόμετρα βόρεια της Μελβούρνης της Αυστραλίας, από εθελοντές της ομάδας Edgar’s Mission στο Λάνσφιλντ της Αυστραλίας, προσπαθώντας ολομόναχος να αποφύγει αρπακτικά ζώα και αναζητώντας για φαγητό και στέγη… έχοντας πάνω του μία άμορφη μάζα από μπερδεμένο μαλλί, γεμάτο με αμέτρητα κλαδιά και έντομα. Αυτή ήταν η μεγαλύτερη απειλή για την ζωή του… αφού όσο τα χρόνια περνούσαν και το μαλλί του μεγάλωνε, η κατάσταση γινόταν όλο και πιο απελπιστική καθώς τον τύφλωνε και δεν του επέτρεπε ούτε καν να βλέπει.

Αμέσως οι εθελοντές και αφού δεν πίστευαν στα μάτια τους την εικόνα που αντίκρυσαν, τον μετέφεραν στο καταφύγιο ζώων και τον περιποιήθηκαν. Χρειάστηκαν πάνω από μία ώρα για να κουρέψουν το πρόβατο, μια διαδικασία που συνήθως διαρκεί μερικά μόνο λεπτά και να αφαιρέσουν από πάνω του 35.4 κιλά μαλλί προσφέροντάς του ανακούφιση.

Πλέον το αδύνατο και αδύναμο σώμα του το σημαδεύουν μόνο μερικές κοκκινίλες μαζί με ένα έλκος… και την κληρονομιά της κάποτε τυφλής κατάστασής του. Όλα αυτά όμως σε λίγο καιρό θα θεραπευτούν και θα μπορέσει επιτέλους να δει τον κόσμο καθαρά!

Η ιστορία του Baarack θα έπρεπε να διδάξει όλους τους ανθρώπους ότι όπως αυτό το ταπεινό ζώο έτσι και εμείς πρέπει να ζούμε στο παρόν και να μην παραμένουμε προσκολλημένοι στο παρελθόν και στα πολλά αδιέξοδα στα οποία αυτό μας οδηγεί… γιατί αν το κάνουμε αυτό, χάνουμε την παρούσα στιγμή και χάνουμε αυτό που είναι ακριβώς μπροστά μας… την ευκαιρία να ζήσουμε.

Ας ζήσουμε ευτυχισμένες και υγιείς ζωές χωρίς να βλάπτουμε τους άλλους και αν μπορούμε να βοηθήσουμε… ας το κάνουμε!