Ένας σπάνιος κάκτος του Αμαζονίου που ονομάζεται ”Moonflower” ή ”Selenicereus wittii” και ευδοκιμεί  στο Βοτανικό Κήπο του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ, άνθισε για πρώτη φορά  στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι ειδικοί βοτανολόγοι παρακολούθησαν το ”moonflower” για μία ολόκληρη εβδομάδα ώστε να μην χάσουν την ανθοφορία του, καθώς η διαδικασία συνήθως ξεκινά το ηλιοβασίλεμα και τελειώνει με την ανατολή. Ο κάκτος άνθισε για μόλις 12 ώρες, το Σάββατο και συγκεκριμένα στις 3 μ.μ. και είχε μήκος 28 εκατοστά (11 ίντσες). Το πολυπόθητο λουλούδι παράγει μια μυρωδιά θεϊκή, κάτι μεταξύ γαρδένιας και γιασεμί κάτι που αλλάζει όσο πλησιάζει στον θάνατο… τότε μετατρέπεται σε μυρωδιά σάπιου λαχανικού!

Το τροπικό ”Moonflower” είναι ένας σπάνιος και ασυνήθιστος κάκτος που περιστρέφεται γύρω από κορμούς δέντρων με φύλλα, πεπλατυσμένους μίσχους ή επιθέμαta καθώς είναι επίφυτο. Tο συναντά κάποιος, συνήθως στα πεδινά τροπικά δάση του Αμαζονίου στη Νότια Αμερική. Ωστόσο, ο Βοτανικός Κήπος του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ (CUBG) φιλοξενεί ένα από αυτά τα σπάνια και εξωτικά φυτά κάκτων από το 2015.

«Είμαστε εντελώς συγκλονισμένοι από το ενδιαφέρον που δημιούργησε το λουλούδι μας. Ως επιστήμονες, βοτανολόγοι και κηπουροί εδώ στον Κήπο, όλοι γοητευόμαστε από τα φυτά, αλλά ήταν τόσο συγκινητικό να βλέπουμε πώς το Moonflower μας έχει συλλάβει τις καρδιές και το ενδιαφέρον τόσων πολλών ανθρώπων σε όλο τον κόσμο », δήλωσε ο διευθυντής του CUBG Beverley Glover.

Παρακολουθήστε την ανθοφορία του: