Μέσα από το αυτοκίνητο και σε 5 λεπτά μπορούν από σήμερα να εμβολιάζονται κατά του κορονοϊού, οι Ιταλοί. Συγκεκριμένα, οι εμβολιασμοί αφορούν τους εκπαιδευτικούς που ζουν στο Μιλάνο, οι οποίοι αφού μεταβούν με το αυτοκίνητό τους στις ειδικές δομές του ιταλικού στρατού και χωρίς να βγουν από το αυτοκίνητό τους κάνουν το εμβόλιο της AstraZeneca. Στη συνέχεια πρέπει να περιμένουν ένα τέταρτο για τυχόν παρενέργειες.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία της περιφέρειας της Λομβαρδίας, της Ιταλικής Πολιτικής Προστασίας και του στρατού της χώρας, η οποία εντάσσεται στην νέα στρατηγική του πρωθυπουργού, Μάριο Ντράγκι για άμεση αύξηση του ρυθμού εμβολιασμού κατά της Covid 19, σε όλες τις περιφέρειες της Ιταλίας. Στόχος είναι κάθε μέρα και μέσα σε εννέα ώρες να έχουν ολοκληρωθεί σε πρώτο στάδιο περίπου 600 εμβολιασμοί και στη συνέχεια να αγγίξουν τους 2.000.

Ο περιφερειάρχης της Λομβαρδίας, Ατίλιο Φοντάνα δήλωσε:

”Οι άνθρωποι έχουν φτάσει στα όρια της ικανότητας να αντέχουν τη συνεχή στέρηση της ελευθερίας και στα όρια ικανότητας να υποστηρίξουν οικονομικά τις δραστηριότητές τους, οπότε πρέπει να επιταχύνουμε τους εμβολιασμούς. Ξεκινάμε μια επιχείρηση που πρέπει να είναι πολύ γρήγορη για να είναι αποτελεσματική και η άφιξη νέων εμβολίων θα είναι απαραίτητη. Είμαστε πολύ σίγουροι για την Johnson & Johnson, η οποία είναι μονής δόσης και θα είναι ευκολότερη”.

 

Πηγή: www.repubblica.it – twitter @eziomauro