Τέλος τα social media από τον Ιανουάριο του 2025 για τα παιδιά κάτω των 14 ετών, στη Φλόριντα!

Ένας νέος Νόμος υπεγράφη από τον κυβερνήτη Ron DeSantis και θα τεθεί σε ισχύ τον Ιανουάριο του 2025 σύμφωνα με τον οποίον, οι εταιρείες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης θα πρέπει να διαγράψουν λογαριασμούς χρηστών που είναι κάτω των 14 ετών. Εάν δεν συμμορφωθούν όπως ορίζει ο Νόμος τότε θα κινδυνεύουν με μηνύσεις για λογαριασμό παιδιών, με τον ανήλικο να επιδικάζεται μέχρι και 10.000 δολάρια ενώ οι εταιρείες πρόστιμο ύψους 50.000 δολαρίων.

Οι εφαρμογές που θα συμπεριληφθούν στον εν λόγω νόμο είναι οι Facebook, Instagram, YouTube και WhatsApp.Μάλιστα, τα παιδιά ηλικίας 14 και 15 ετών θα χρειάζονται γονική συναίνεση, για να εγγραφούν σε Instagram και Snapchat.

Αρκετές εταιρίες αντιδρούν καθώς ισχυρίζονται ότι ο νόμος παραβιάζει το σύνταγμα των ΗΠΑ ενώ ο Ρεπουμπλικανός ομιλητής της πολιτείας, Πολ Ρένερ χαρακτήρισε το νομοσχέδιο την κορυφαία του προτεραιότητα και είπε ότι «ένα παιδί στην ανάπτυξη του εγκεφάλου του δεν έχει την ικανότητα να γνωρίζει ότι απορροφάται από αυτές τις εθιστικές τεχνολογίες».

Με πληροφορίες από eleftherostypos.gr

Tags :