Προβληματισμό και σοκ έχει προκαλέσει η είδηση θανάτου ενός 47χρονου Άγγλου καθηγητή χημείας. Ο λόγος είναι ότι δεν μιλάμε για θάνατο από φυσικά αίτια αλλά για αυτοκτονία μέσα σε κλινική της Ελβετίας.

Σύμφωνα με συγγενείς του άνδρα, η κλινική τον βοήθησε να βάλει τέλος στη ζωή του με ευθανασία ενώ δεν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα υγείας. Τον τελευταίο καιρό ο άνδρας ήταν θλιμμένος και είχε παραιτηθεί από την δουλειά του. Είχε χάσει πολλά κιλά και αναφερόταν συχνά στην αυτοκτονία. Κανείς όμως δεν πίστευε ότι θα το έκανε. Ώσπου μια μέρα τους ανακοίνωσε ότι θα επισκεφτεί έναν φίλο του που ζούσε στο Παρίσι. Φυσικά τους είπε ψέματα και πήγε στην Ελβετία όπου μπήκε σε κλινική και έκανε ευθανασία. Οι συγγενείς του απευθύνθηκαν στις Αρχές καθώς είχαν χάσει τα ίχνη του και μετά από έρευνα ανακαλύφθηκε ότι ο άνδρας είχε μεταφέρει μεγάλο χρηματικό ποσό στη κλινική. Μετά από δύο μήνες οι συγγενείς έλαβαν ένα κουτί με τις στάχτες του και έμαθαν τι είχε συμβεί.

Η κλινική από την πλευρά της απάντησε ότι βοηθά όσους θέλουν να τερματίσουν τη ζωή τους, είτε αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας είτε όχι, αρκεί να είναι άνω των 18 ετών.

Το θέμα έφτασε στην βρετανική Βουλή και συζητείται να γίνει πιο αυστηρή η νομοθεσία για τον υποβοηθούμενο θάνατο.

Με πληροφορίες από dailymail.co.uk