Νεκρή θεωρούσαν οι αρμόδιοι φορείς μία 85χρονη στην Αγγλία με αποτέλεσμα να περάσει απίστευτη ταλαιπωρία και να μην πάρει την σύνταξή της για 4 μήνες.

Η γυναίκα όπως δήλωσε στην Guardian, κλήθηκε 4 φορές από τον φορέα συνταξιοδότησης Teacher’s Pensions ο οποίος της διέκοψε την πληρωμή της σύνταξης γιατί την θεωρούσε νεκρή. Η περιπέτειά της ξεκίνησε τον Νοέμβριο όπου έλαβε δύο επιστολές από τον φορέα και την ρωτούσαν αν ήταν νεκρή. Έκπληκτη τηλεφώνησε και τους είπε ότι ζει και βασιλεύει. Μία εβδομάδα μετά όμως έλαβε άλλες δύο επιστολές που την ρωτούσαν για άλλη μία φορά αν ζει. Η γυναίκα απάντησε ότι συνεχίζει να είναι ζωντανή. Λίγε ημέρες πριν τα Χριστούγεννα, διαπίστωσε ότι η σύνταξή της δεν είχε καταβληθεί όπως επίσης και η σύνταξης χηρείας που λαμβάνει.

Όπως αποδείχθηκε το μπέρδεμα έγινε την περίοδο του Κόβιντ και αυτό γιατί έμενε στον γιο της και απουσίαζε από το σπίτι της όπου πήγαιναν επιστολές από τον φορέα με αποτέλεσμα να μην το γνωρίζει ώστε να απαντήσει.

Το μπέρδεμα ξεκίνησε εξαιτίας του συστήματος που εφαρμόζει ο φορέας που αντιπαραβάλλει τα ονόματα των συνταξιούχων με εκείνα που έχουν καταχωρηθεί στο μητρώο θανάτων. Κάποιες φορές μπορεί να υπάρξει ταύτιση ακόμη κι αν διαφέρουν τα προσωπικά στοιχεία. Αν υπάρξει ταύτιση τότε στέλνει επιστολή κάθε 12 μήνες, προκειμένου να επιβεβαιώνεται ότι ο συνταξιούχος δεν είναι ο νεκρός που αναφέρεται στο μητρώο θανάτων. Όμως, στις επιστολές δεν δίνεται κάποια προθεσμία για να απαντήσει ο συνταξιούχος, ούτε διατυπώνεται η προειδοποίηση ότι θα σταματήσει η καταβολή των χρημάτων σε περίπτωση που δεν επικοινωνήσουν εντός 28 ημερών.

Ευτυχώς με την παρέμβαση του υπουργείου παιδείας καθώς η 85χρονη ήταν δασκάλα έκανε μία εξαίρεση και τελικά πληρώθηκε στις αρχές Ιανουαρίου. Αυτό που αναστάτωσε την 85χρονη περισσότερο ήταν η δυσαρέσκεια που ένιωθε κάθε φορά που άκουγε να της λένε ότι έχει πεθάνει!