Στην Ελλάδα συνηθίζουμε να γιορτάζουμε την ”Ημέρα της μητέρας” κάθε δεύτερη Κυριακή του Μαΐου, στο Ηνωμένο Βασίλειο όμως την γιορτάζουν σήμερα 14.03.2021. Ως είθισται, η τέταρτη Κυριακή της Σαρακοστής ονομάζεται «Mothering Sunday» και είναι αφιερωμένη στις μαμάδες. Η ημέρα αυτή έχει τόση σημασία για τους Βρετανούς που αν ανατρέξει κανείς χρόνια πίσω, θα δει ότι από το 1600 ακόμα, η σημασία της ημέρας αυτής ήταν τόσο μεγάλη που και οι υπηρέτες που ζούσαν στα σπίτια των αφεντικών τους είχαν το δικαίωμα να πάρουν την συγκεκριμένη ημέρα άδεια και να την περάσουν στην αγκαλιά της μητέρα τους.

Γι’ αυτό τον λόγο ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, η Κέιτ Μίντλετον και τα τρία παιδιά τους τηρώντας όλες τις παραδόσεις της «Mothering Sunday» και τιμώντας το πιο ιερό πρόσωπο κάθε ανθρώπου πάνω στη γη, που δεν είναι άλλο από τη μητέρα… έγραψαν συγκινητικά γράμματα ακόμα… και στην αδικοχαμένη πριγκίπισσα Νταϊάνα. Πιο συγκεκριμένα οι κάρτες γράφτηκαν από τα εγγόνια της και ας μην πρόλαβαν να την γνωρίσουν…

Τις κάρτες δημοσίευσαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και συγκεκριμένα στον επίσημο προσωπικο λογαριασμό της οικογένειας, η Κέιτ Μίντλετον και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, γράφοντας και αυτοί τις δικές τους ευχές: «Η φετινή Ημέρα της Μητέρας θα είναι και φέτος διαφορετική. Πολλοί από εμάς δεν θα είναι μαζί με τους αγαπημένους τους, αλλά ανυπομονούμε για τη στιγμή που πλησιάζει και θα μπορούμε να πάρουμε ξανά αγκαλιά τη μητέρα μας. Κάθε χρόνο την Ημέρα της Μητέρας, ο Τζώρτζ, η Σάρλοτ και ο Λούις φτιάχνουν κάρτες και θυμούνται τη γιαγιά τους Νταϊάνα, για τον Ουίλιαμ. Υπό οποιεσδήποτε συνθήκες σε σκεφτόμαστε την Ημέρα της Μητέρας».

Ο πρίγκηπας Τζώρτζ, έγραψε: «Αγαπητή γιαγιά Νταϊάνα. Χαρούμενη Ημέρα της Μητέρας. Σ’ αγαπώ πάρα πολύ και σε σκέφτομαι συνέχεια. Με πολλή αγάπη, Τζορτζ».

Ακόμα πιο συγκινητική είναι η κάρτα της πριγκίπισσας Σάρλοτ, η οποία έγραψε: «Αγαπητή γιαγιά Νταϊάνα. Σε σκέφτομαι σήμερα που είναι η Ημέρα της Μητέρας. Σε αγαπώ πάρα πολύ. Λείπεις στον μπαμπά. Με αγάπη, Σάρλοτ».

Ο μικρότερος πρίγκιπας Λούις, αρκέστηκε να ζωγραφίσει μία καρδιά για να δείξει την αγάπη του.

 

Δείτε την ανάρτηση: