Το σχέδιο της ΑΑΔΕ για να «μετράνε» και οι χάρτινες αποδείξεις στο «χτίσιμο» του αφορολόγητου αποκάλυψε ο Υπουργός αναπληρωτής Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης στην εκπομπή του ΑΝΤ-1 Πρωινοί Τύποι, το οποίο ετοιμάζεται να εφαρμοστεί το 2021.

Μέσω μιας καινούργιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας που θα συνδέεται με το Taxisnet ο φορολογούμενος θα μπορεί να ανεβάζει όσες αποδείξεις αγορών πλήρωσε με μετρητά, μια διαδικασία που θα μπορεί να κάνει από το tablet ή το κινητό του, κατεβάζοντας απλά την εφαρμογή από το Google Play ή το App Store σκανάροντας από smartphone το QR Code της απόδειξης. Έτσι θα διαβιβάζει ηλεκτρονικά στην ΑΑΔΕ τις χάρτινες αποδείξεις, οι οποίες θα μετράνε στο ποσοστό 30% του εισοδήματος.

Σημειώνεται ότι δεν θα ισχύσει αναδρομικά για τις αγορές που έγιναν το 2020.

Αυτό σημαίνει ότι δεν θα διευκολύνει στη κάλυψη δαπανών 30% επί των εσόδων του 2020. Και συνεπώς, στο οικονομικό επιτελείο θα αναμένουν να δουν στις δηλώσεις και στα εκκαθαριστικά φόρου εισοδήματος, πόσοι πέφτουν στην παγίδα και δεν μπόρεσαν να πιάσουν το 30% των δαπανών. Αν διαπιστωθεί ότι το πρόβλημα λαμβάνει διαστάσεις –ιδίως λόγω του ότι η αγορά παρέμεινε κλειστή επί μήνες και περιορίστηκε δραστικά η κατανάλωση- τότε το οικονομικό επιτελεέιο αναμένεται να σπεύσει να χαλαρώσει την απαίτηση που επέβαλε για δαπάνη 30% του εισοδήματος με πλαστικό χρήμα.

Πηγή: newmoney.gr