Χριστούγεννα προ των πυλών… και λόγω των διαφορετικών συνθηκών που όλοι βιώνουμε, ίσως φέτος μας έχει έρθει η επιθυμία να δώσουμε έναν γιορτινό τόνο στο σπίτι μας, λίγο νωρίτερα από ότι συνηθίζαμε άλλες χρονιές! Οι πολλές ώρες μέσα στον ίδιο χώρο δημιουργούν μία μονοτονία και μία ρουτίνα που σίγουρα δεν κάνουν καλό στην ψυχολογία μας! Μήπως ήρθε η ώρα, να ανεβάσουμε την διάθεση μας και να αρχίσουμε σιγά σιγά να βγάζουμε από το πατάρι τα χριστουγεννιάτικα στολίδια ώστε να προετοιμάσουμε μία όμορφη ατμόσφαιρα; Ελαφάκια, έλκηθρα, καρυοθραύστες, άγγελοι και φυσικά ο Αϊ Βασίλης ανυπομονούν να πάρουν την θέση τους… στο χριστουγεννιάτικο δέντρο σου!

Αν βγάζοντας το δέντρο… από το κουτί φύλαξής του, νιώθεις ότι θα ήθελες να το αλλάξεις γιατί βλέπεις ότι έχει φθαρεί από τα χρόνια ή γιατί σε κούρασε το ίδιο κάθε χρόνο… ή γιατί για άλλη μια χρονιά δεν ξέρεις που να το βολέψεις, γιατί ναιι… είσαι και εσύ από αυτές που όταν το αγόρασες δεν υπολόγισες σωστά τις διαστάσεις… και έπεσε λίγο μεγάλο για το σαλόνι σου, με αποτέλεσμα να χρειάζεται κάθε φορά που έρχονται Χριστούγεννα να κάνεις μετακόμιση… για να χωρέσει… και δεν θέλεις και φέτος όλη η οικογένεια να σκοντάφτει πάνω του και το κατοικίδιο σου να το ρίχνει κάτω μετά από κάθε πέρασμά του, σου έχω καλά νέα!

Φέτος η μόδα είναι με το μέρος σου και προστάζει εναλλακτική διακόσμηση, με δέντρα σχεδιασμένα ειδικά για να χωρούν σε μικρούς χώρους. Έχουν επίπεδη πλάτη, συναρμολογούνται εύκολα και τοποθετούνται άνετα στον τοίχο αφού μπορούν να αγκυλωθούν πάνω σε αυτόν. Ταιριάζουν σε κάθε γωνία του σπιτιού σου και δεν υπάρχει πια χαμένος χώρος πίσω από το δέντρο, ούτε μένει αστόλιστο το πίσω μέρος… και το βασικότερο καταλαμβάνουν μόνο ένα μικρό μέρος του δαπέδου, αφήνοντας πολύ ελεύθερο.

Μπορεί στην πραγματικότητα να είναι μισό δέντρο όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι παραδοσιακό, ότι δεν έχει καλή ποιότητα ζωής και δεν δημιουργείται το τέλειο σκηνικό για στολίδια και δώρα! Δημιουργώντας την ψευδαίσθηση ενός γεμάτου δέντρου όταν το βλέπετε από μπροστά δεν θα πιστέψει κανείς ότι ένα μισό δέντρο… είναι τόσο γεμάτο! Σίγουρα θα κερδίστε κομψότητα, ομορφιά και άνεση!

Ότι δέντρο και να επιλέξετε αυτά τα Χριστούγεννα τιμήστε το θαύμα της γέννησης του Χριστού και απολαύστε την χαρά των γιορτών!